Hollandalı Grup KOFFIE'den, Şişli'de Roman çocuklarla Müzik Atölyesi

Şişli Belediyesi, Hollandalı Caz Grubu Koffie'nin Roman çocuklar için gerçekleştirdiği perküsyon atölyesine ev sahipliği yaptı. Ş

31 Ekim 2018 Çarşamba 23:58
Hollandalı Grup KOFFIE'den, Şişli'de Roman çocuklarla Müzik Atölyesi






Hollandalı Grup KOFFIE'den, Şişli'de Roman çocuklarla Müzik Atölyesi


Hollandalı Caz Grubu Koffie, İstanbul Caz Festivali'nin Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ile yürüttüğü çalışma kapsamında Şişli Belediyesi ev sahipliğinde Roman çocuklar ile perküsyon atölyesinde buluştu.

Atölye çalışmasına Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ve Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bartholomeus Van Bolhuis da katıldı.


Şişli Belediyesi, Hollandalı Caz Grubu Koffie'nin Roman çocuklar için gerçekleştirdiği perküsyon atölyesine ev sahipliği yaptı. Şişli Belediyesi Roman Sanat Evi'nde gerçekleşen etkinlikte, Kuştepe Mahallesi'nde yaşayan 6-14 yaş arasındaki çocuklar müzik grubu Koffie ile Tarık Aslan'dan def, darbuka ve küçük Latin perküsyonları ile eğitim aldı.

İstanbul Caz Festivali'nin Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ile yürüttüğü ortak çalışma kapsamında düzenlenen atölye renkli anlara sahne oldu. Roman çocuklar def ve darbuka gibi tanıdıkları enstrümanları Latin perküsyonları ile birleştirerek müziği yeniden keşfetmenin tadını çıkardı.

Atölye çalışmasına katılan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, "Şişli Belediyesi olarak dezavantajlı çocuklarımızın eğitimde, sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Bugün ise Amsterdam'dan Koffie adlı grup Roman Sanat Evimize geldi. Buradaki Kuştepeli çocuklarla birlikte vurmalı sazlardan çaldılar, onlara müzik eğitiminde katkıda bulundular. Bunu sağlayan Hollanda Konsolosluğu'na ve çocuklarımıza mentorluk yapan Koffie grubuna çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bartholomeus Van Bolhuis ise, "Buradaki birçok çocuğun zaten doğal yeteneği var. Burada bu projeyi yaptığımız ve bu doğal yeteneğe daha da katkıda bulunabildiğimiz için mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.


Festivallerin aranan grubu

İlhamını Fela Kuti, James Brown, Red Hot Chili Peppers, Miles Davis, The Roots gibi büyüklerinden alan Hollandalı Caz Grubu Koffie, North Sea Jazz, Zwarte Cross, Oerol, Dunya and Roots Festival Amsterdam gibi birçok festivalin aranan yüzü durumunda. Belçika, Macaristan ve İsviçre başta olmak üzere sayısız Avrupa kentinde sahne alan grup, improvize yetenekleri, afrobeat, caz ve 70'lerin funk müziğine olan hakimiyetleriyle büyük bir hayran kitlesine sahip. Şişli Belediyesi ve Hollanda Konsolosluğu'nun işbirliği ile Roman çocukları ile atölye çalışması yapan Grup, müzisyen Tarık Aslan ile İstanbul ve Mardin'de başka atölye çalışmalarına da katılacak.

Anahtar Kelimeler:
Grup KOFFIE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.