İBB Kültür online etkinlikler ile mayıs takvimi dolu dolu

İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın, salgın nedeniyle evlerde geçirmek zorunda kaldığımız şu günlerde“Evde Kültür Sanat” adıyla digital platforma taşıdığı etkinliklerle mayıs ayında da sürecek.

30 Nisan 2020 Perşembe 18:17
İBB Kültür online etkinlikler ile mayıs takvimi dolu dolu






İBB Kültür Daire Başkanlığı online etkinlikler ile mayıs ayında da sizlerle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın, salgın nedeniyle evlerde geçirmek zorunda kaldığımız şu günlerde“Evde Kültür Sanat” adıyla digital platforma taşıdığı etkinlikler, birbirinden zengin içeriklerle mayıs ayında da sürecek.

Daha önce sahnelenmiş Şehir Tiyatroları oyunları yayınlanacak

Her hafta, belgesel, film gösterimleri ile çocuklar ve yetişkinler için daha önce sahnelenmiş Şehir Tiyatroları oyunları yayınlanacak. Ayrıca, çocuklar için masallar ve atölye çalışmaları, konserler, kültür sanat söyleşileri ve gezgin sohbetleri de programda öne çıkan etkinlikler arasında yer alıyor.19 Mayıs ve İstanbul’un Fethi için düzenlenecek etkinliklerin yanı sıra Engelliler Haftası içinde film ve içerikler paylaşılacak

Online etkinlikler hız kesmeden devam edecek

İstanbul Kültür Daire Başkanlığı’nın kültür merkezleri ve tiyatroların kapanmasının hemen ardından dijital ortama taşıdığı içeriklerin, belgesel ve tiyatro oyunlarının gösterimleri geniş bir takipçi tarafından beğeniyle izlenmişti.

Şimdi de mayıs ayı programını, kultursanat.ibb.istanbul adresinden, İBB Kültür mobil uygulamasında, İBB Kültür Sanat kanalından ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

ŞEHİR TİYATROLARI MAYIS’TA BEŞ OYUNLA KARŞINIZDA

İBB Şehir Tiyatroları, insanların sanata her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu Koronavirüs salgını günlerinde, en beğenilen oyunlarından beşini Mayıs ayında online olarak yayınlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaşam alanlarının Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle sınırlandığı günlerde de konserden tiyatroya, belgesel ve film gösteriminden dans performanslarına kadar birçok etkinliği, dijital platformlar üzerinden izleyicileriyle buluşturmayı sürdürüyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın en beğenilen oyunları, İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kültür Sanat Youtube adreslerinde sanatseverlerle buluşuyor. Şehir Tiyatroları, sanatın birleştirici ve iyileştirici gücünden yararlanmak için geçmişte sahnelediği oyunlarından Aşk-ı Memnu, Pembe Konağın Gelinleri, Yedi Kocalı Hürmüz,İstanbul Efendisi ve Surname 2010’u, Mayıs ayı içerisinde izleyicilerine sunuyor.

Mayıs ayında yayınlanacak oyunlar:

Aşk-ı Memnu 3 Mayıs 2020 Pazar15:00

Pembe Konağın Gelinleri 10 Mayıs 2020 Pazar15:00

Yedi Kocalı Hürmüz 17 Mayıs 2020 Pazar15:00

İstanbul Efendisi 24 Mayıs 2020 Pazar15:00

Surname 2010 31 Mayıs 2020 Pazar15:00

Mayıs ayında yayınlanacak oyunlar ve konuları:

AŞK-I MEMNU

Büyük yazar Halid Ziya Uşaklıgil’in 1900 yılında yayımlanan ünlü aşk romanı Aşk-ı Memnu. Babasız büyüyen genç Bihter annesinin gölgesinden sıyrılabilmek için Adnan Bey ile evlenir. Yalıda, Adnan Bey`in çapkın yeğeni Behlül ile arasında bir “yasak aşk” filizlenir. Ahlaken karşı olduğu bu aşka kapılan Bihter çırpınmaya başlar. Hakan Altıner’in yönettiği, Salih Sarıkaya, Sevinç Erbulak, Bensu Orhunöz, Alev Oraloğlu, Betül Arım’ın rol aldığı oyun, İBB Şehir Tiyatroları’nda 2003 yılında sahnelendi.

PEMBE KONAĞIN GELİNLERİ

Satış işlemleri süren bir konakta, konağın son gelini Suzan ile eskici Antranik karşılaşırlar. Değişik karakterlerde ve ilginç davranışları olan konağın gelinleri üzerine konuşan bu ikili, bir yanıyla da onların yaşadıklarını, düşüncelerini canlandırırlar. İstanbul`un ve ülkenin toplumsal ve değer değişimini sunan oyun, insanların süreç içindeki yaklaşımlarını da sorguluyor. Gülsün Siren’in yazdığı, Engin Gürmen’in yönettiği, Zihni Göktay, Funda Postacı’nın rol aldığı oyun, İBB Şehir Tiyatroları’nda ilk kez 1999 yılında sahnelendi.

YEDİ KOCALI HÜRMÜZ

Sadık Şendil`in 1967 yılında yazdığı, İBB Şehir Tiyatroları’nda 2005 yılında ilk kez sahnelenen oyun, kadın-erkek ilişkilerine aşk ve para ekseninde komik unsurları da ön plana çıkararak bakıyor. Oyun, ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını beş kocaya paylaştıran Hürmüz`ün yaşantısını sahneye taşıyor.

İstanbul Taşkasap`ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır.

Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru evine getirtir. Doktor da ona aşık olur... Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar. Sonunda buluşan iki sevgili, tüm engelleri aşıp evlilik yolunda adım atarlar.

Sadık Şendil’in geleneksel seyirlik oyun dünyasını sahneye taşıdığı çalışması, müzikli oyunlarımız arasında önemli bir yer tutar. Birçok özel ve kamu tiyatrosunca sahneye konan Yedi Kocalı Hürmüz, eğlenceyi öne çıkartan, geleneksel olanla batılı olanı buluşturan yanıyla da tiyatromuzda özgün bir örnektir.

Kemal Kocatürk’ün yönettiği oyunda Oya Başar, Nilgün Kasapbaşoğlu, Atacan Arseven, Rauf Altıntak, Mustafa Arslan, Ali Karagöz, İskender Bağcılar, Selçuk Soğukçay, Nejat Birecik, Murat Bavli, Perihan Savaş, Vildan Gürelman, Derya Kurtuluş, Tanju Tuncel, Tuğrul Arsever, Oğuzboy Vedat Şahin, Yalçın Avşar, Çağlar Yiğitoğulları, Öner Erkan, Kubilay Penbeklioğlu, Murat Bavli, Yasemin Gezgin, Banu Aydın, Reyhan Karasu, Deniz Dikmen, Demet Coşkun, Özge Tarhan, Volkan Kandemir, Kaan Yoldaş, Volkan Ayhan, Serkan Bacak, Murat Üzen, Murat Güreç rol alıyor.

İSTANBUL EFENDİSİ

İstanbul Efendisi’nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Oyun, 2008 yılında İBB Şehir Tiyatroları’nda ilk kez sahnelendi.

Musahipzade Celâl’in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Engin Alkan, Mahperi Mertoğlu, Çağlar Çorumlu, Volkan Ayhan, Zafer Kırşan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Berna Adıgüzel, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Hamit Erentürk, Esra Karabaş, Murat Güreç, Utku Akıncı rol alıyor.

SURNAME 2010

Kocasının ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü “sözde şenliğe” dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul’u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur.

Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği oyunda; Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Ceren Hacımuratoğlu, Derya Keykubat, Derya Yıldırım, Elyesa Çağlar Evkaya, Engin Akpınar, Eraslan Sağlam, İrem Erkaya, Mana Alkoy, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul, Özgür Atkın, Özgür Tanık, Seda Fettahoğlu, Semah Tuğsel, Seza Güneş, Şeyda Arslan, Uğur Dilbaz, Yiğit Sertdemir, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Oyun, 2010 yılında İBB Şehir Tiyatroları’nda ilk kez sahnelendi.

Son Güncelleme: 01.05.2020 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.