Kazakistan'da son durum; İsmail Cengiz'in kaleminden Kazakistan

23 Ağustos 2017 Çarşamba 01:09
Kazakistan'da son durum; İsmail Cengiz'in kaleminden Kazakistan






Kazakistan'da son durum; İsmail Cengiz'in kaleminden Kazakistan


Türkistan havzasının pırlantası Kazakistan. Yazarımız İsmail Cengiz, Kazakistan'a yaptığı son gezide, ülkede yaşanan büyük değişim sürecini kaleme almış. Geleneklerinden, köklerinden kopmadan yoksulluğu yenmeyi başaran Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in uyguladığı ekonomik kalkınma modeli, bölge ülkelerinin de adeta el kitabı haline gelmiş.

Düzenli, yemyeşil ve tertemiz bir şehirdeyim... Şehir merkezinde çöpe rastlamadım dersem, abartılı olmaz. Hatta her bir caddenin kesiştiği köşede (harita biraz küçük olsa da) kent haritasının olduğu bilgilendirme levhası ile bisikletli sürücüleri için ayrılmış özel yol da var.


İnsanların çoğunun elmacık kemikleri çıkık ve çekik gözlü olduğu kardeş ülke Kazakistan'dayım. Hem de özgürlük için, bağımsızlık için binlerce Kazak gencinin Aralık ayında direnişe geçtiği meydana yakın Jeltoksan (Aralık) caddesindeyim...

KÖŞE YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Son Güncelleme: 23.08.2017 01:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.