TRT Müzik'te Baba Kızın Muhteşem Düeti

TRT Müzik'in engelli vatandaşların, ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaştığı 'Engelsiz Sahne' adlı programı Babalar Günü için daha önce oldukça ilgi gören bir bölümünden duygusal bir kesiti ekrana getiriyor.

16 Haziran 2018 Cumartesi 12:07
TRT Müzik'te Baba Kızın Muhteşem Düeti






TRT Müzik'te Baba Kızın Muhteşem Düeti

İşitme engelli babası Halit Şahiner ile programa katılarak işaret dili ile 'Bana bir Masal Anlat Baba' şarkısına düet yapan Nilay Şahiner'in yer aldığı bölümün duygusal anları, 17 Haziran Babalar Gününde tüm gün belli aralıklarda TRT Müzik ekranında olacak.

Engelsiz Sahne'de yayınlandığı günden bu yana oldukça ilgi gören bu anlar, izleyiciye müziğin ve sevginin engel tanımadığını gösteren duygusal dakikalar yaşatacak.

Babasının 6 aylıkken havale geçirip, doktorun yanlış iğne vurması sonucu işitme engelli olduğunu söyleyen Nilay Şahiner 'Onların sessiz dünyasını kimse bilemez. Baba, 4 harften oluşan 1 kelime ama benim için anlamı çok derin. Çünkü o benim göğsüne kafamı koyduğumda rahatta hissettiğim yer. Bir kere de olsa keşke ona BABAM dediğini duyabilsem diye içlendiğim veya da onun bana KIZIM dediğinde ki ses tonunu duyabilme isteği hep içimde" dedi.

Babasının işitme engelli olsa bile normal insanlardan farkının olmadığını söyleyen Şahiner, "Babamın müthiş bir hafızası var, futbola karşı ilgisi, gazete okuması... İnanılmaz bir resim yeteneği var. Yabancı sitelerin resim videolarından ilham alarak farklı tablolar çizmesi gibi. 1993 yılından beri inanılmaz farklı tablolara imza atıyor. Babama 'Sessiz Ressam' diyorlar. Ailede babamın duymamasının yanında annemin duyup konuşabilmesi bizim için en büyük hediye.Babalar bize verilen en güzel hediye. Varlığı olsun da isterse hasta olsun, yeter ki sağ olsunlar. Sessiz dünyamın sessiz koca çınarı. Sana ses olduğumuz daha güzel günlerimizin olması dileğiyle. Babalar gününüz kutlu olsun." diyerek duygularını dile getirdi.

Son Güncelleme: 16.06.2018 09:11
Anahtar Kelimeler:
TRT Müzik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.