Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’na İtalya’da yoğun ilgi

Sabancı Vakfı’nın 15 yıldır ana destekçisi olduğu ve kuruluşunda büyük rol oynadığı Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), bu yılki konser turnesini tamamladı.

07 Eylül 2023 Perşembe 12:46
Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’na İtalya’da yoğun ilgi






Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’na İtalya’da yoğun ilgi

Orkestra, 23 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve Kapadokya’nın ardından İtalya’nın seçkin konser salonlarında verdiği toplam 9 konserle büyük beğeni topladı. 

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen ve Şef Cem Mansur’un yönetiminde, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Türkiye konserlerinin ardından İtalya’da verdiği 6 konserle 2023 turnesini tamamladı. 

Türkiye’de İstanbul Atatürk Kültür MerkeziAnkara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu ve Nevşehir Kapadokya Paşabağları Ören Yeri’nde olmak üzere 3 konser gerçekleştiren TUGFO, 29 Ağustos’ta İtalya’nın Sicilya bölgesinde düzenlenen Palermo Classica Festivali ile yurt dışındaki ilk konserini verdi. Orkestra ayrıca 31 Ağustos’ta dünyanın en büyük arkeolojik parkı Agrigento Tapınaklar Vadisi, 1 Eylül’de Selinunte, 2 Eylül’de yeniden Palermo Classica Festivali, 3 Eylül’de Corleone ile bölgedeki konserlerini bitirdi. 6 Eylül’de İtalya’nın başkenti Roma’da dördüncü defa davetli olduğu, dünyanın önde gelen senfonik salonlarından Sala Santa Cecilia’da son konserini veren TUGFO, bu yılki turnesini de noktalamış oldu.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın 2023 yılı turnesini değerlendiren Şef Cem Mansur, “Bu yıl Türkiye’de 3, İtalya’da da 6 olmak üzere toplam 9 konser gerçekleştirdik. Çok başarılı geçen kamp döneminin ardından önemli sahnelerde dinleyici ile buluşmak ve bu sahneleri başarıyla atlatmak bizim için gurur vericiydi. İtalya’da dünyanın en büyük arkeolojik parkı Agrigento’da Beethoven’ın 9’uncu senfonisini çalma fırsatı bulduk. Roma’da Sala Santa Cecilia gibi çok önemli bir salonda beğeni toplayan bir performans sergiledik. Genç müzisyenler, klasik müzik alanında dünyanın önde gelen orkestraları ile bu yıl da aynı sahneyi paylaştı.
16-22 yaşları arasında sınavla seçilen gençlerden oluşan orkestramız yüksek enerjiyle turneye hazırlandı ve turne boyunca da bu motivasyonu korudu. Harika performanslar da beraberinde onlara müthiş bir özgüven aşıladı. 2023 yılı turnesini oldukça başarılı bir şekilde tamamladık.” şeklinde konuştu. 

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan da yaptığı açıklamada, “Ana destekçisi olarak kurulmasına öncülük ettiğimiz Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası en kıymetli projelerimizden biri. Bugüne kadar 1.000’den fazla genç müzisyenin yolu TUGFO’dan geçti. Bu yıl Orkestra, farklı üniversitelerdeki toplam 540 öğrenciden rekor başvuru aldı. Bu tablo, TUGFO’nun gençler için ne kadar önemli bir noktaya geldiğini gösteriyor. Orkestra’ya katılan öğrenciler, dünyanın çok önemli konser salonlarında performans sergileme imkânı buluyor, bu da onların kariyer yolculuğu için önemli bir basamak oluşturuyor. Şef Cem Mansur’un liderliğinde ülkemizi yurt dışında temsil ediyor ve ayakta alkışlanıyorlar. Emeği geçen herkesi başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.