Ayşe Akın'dan Mevlana Türbesi'nde barış dileği

Ayşe Akın, ‘Ermeni kızı Suzan’ı’ canlandırdığı ‘Kervan 1915’ isimli sinema filminin 8'inci ve son durağı Konya’da Mevlana Türbesi’ne giderken, Türkiye, Ortadoğu ve dünya için barış dilediğini söyledi.

07 Eylül 2015 Pazartesi 09:58
Ayşe Akın'dan Mevlana Türbesi'nde barış dileği






MÜZİK dünyasında ‘Ayshe’ adıyla tanındıktan sonra ‘Güllerin Savaşı’nda oynayan Ayşe Akın, ‘Ermeni kızı Suzan’ı’ canlandırdığı ‘Kervan 1915’ isimli sinema filminin 8'inci ve son durağı Konya’da Mevlana Türbesi’ne giderken, Türkiye, Ortadoğu ve dünya için barış dilediğini söyledi.

Türk bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Belçika’da ‘Brüksel Güzeli’ seçilen Ayşe Akın, tatil için geldiği Türkiye'de başvurusu kabul edilince 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde 'Prenses Gabriella' rolünde oynadı. Ayşe Akın, Doğan Music Company (DMC) Genel Müdürü Samsun Demir'in, önerisi ile Ajda Pekkan'ın 'Kim ne derse desin' şarkısını müzik piyasasında kullandığı ‘Ayshe’ ismiyle Cem Belevi ile düet yaparak okurken bu alanda üne kavuştu. İlk klibi yaklaşık 25 milyon kez tıklanan Ayşe Akın, ekrandaki 'Güllerin Savaşı' dizisinde 'Duygu' karakteri ile yerini sağlamlaştırdı.

BARIŞ DİLEĞİ


Ayşe Akın, başrollerini Murat Han, İpek Tuzcuoğlu ve İbrahim Kendirci'nin paylaştığı 1915 yılında 200 Ermeni'yi Suriye’nin Halep kentine götüren ‘Katırcı Salim'in öyküsünün anlatıldığı filmde ‘Ermeni kızı Suzan’ı oynadı. Bu yaz tatil yapmayan Ayşe Akın ve set etikibinin Kocaeli’nde başlattığı çekimler Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’nde tamamlandıktan sonra Sivas, Malatya, Adıyaman, Şanlıufra, Gaziantep’in çeşitli ilçelerinde yapıldı. Film ekibi son durak olarak Konya’ya gelirken Cihanbeyli’deki çekimler öncesi Ayşe Akın, Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti. Akın, "Hz. Mevlana'nın huzurunda Türkiye, bütün Ortadoğu ve dünya için barış diledim" dedi. Önümüzdeki yılın başlarında vizyona girmesi planlanan filmde bir ağıt okuyacak olan Akın, çekimler için 50 gün içerisinde 3 bin 105 kilometre yolu kat ettiklerini anlatırken, “Kervan 1915’ benim için inandığım, çok önemli bir proje. Durup dinlenmeden çalışıyoruz. Beğenileceğine inandığım bu yapıtta rol aldığım için mutluyum” dedi.

FİLMDEN SONRA SIRA MÜZİKTE

Ayşe Akın, film çalışmaları tamamlandıktan sonra bayramdan sonra müzik marketlerde yerini alması beklenen söz ve müziği Alper Narman ve Onur Özdemir'e ait, aranjesini de Emrah Karaduman’ın yaptığı ilk solo şarkısı ‘Evlilik’ için çalışacağını söyledi. Bu şarkıya klip çekeceklerini anlatan Akın, “Evlilik’, evlenmeye yani nikah masasında ‘Evet’ demeye hazır olan genç kızların şarkısı olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.