Dilber Ay, hayatını kaybetti

Bir döneme söylediği türkü ve şarkılarla damgasını vuran ses sanatçısı Dilber Ay, geçirdiği kalp krizi sonucu, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

30 Nisan 2019 Salı 00:24
Dilber Ay, hayatını kaybetti






Dilber Ay, hayatını kaybetti


Flash TV'nin unutulmaz programı Kadere Mahkumlar'ın sunucusu, kendine has üslubuyla seslendirdiği çok sayıda şarkı ve Türkü'ya binlerce insanın beğeniyle dinlediği Dilber Ay, Ankara'da hayatını kaybetti. Henüz 13 yaşındayken kendinden büyük biriyle evlendirilen Dilber Ay'ın çileli hayatı, açılan bir ses yarışmasıyla değişmişti. Hacı Ağa şarkısı için çekilen klibi, youtube üzerinde 15 milyondan fazla izlenen Dilber Ay'ın 63 yıllık hayatının kısacık biyografisi..

Gerçek adı Dilber Karakaş. 
1 Ocak 1956, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde doğdu. 

Bu ilçede oldukça yaygın olan Kureyşan aşiretine mensup olan Dilber Ay, Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. 

Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş'tan önce Ankara'ya, oradan da Bolu-Düzce'ye göç ederek yerleşti. 
Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi. 

Evlenmeden önce Düzce'ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu. 

İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. 

Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya'da iki kere hapis yattı. Flash TV'nin Kadere Mahkumlar adlı programın sunuculuğunu yaptı.

İlk olarak radyoda tanınan Dilber Ay, Hacı Ağa şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu.

‘Beynelmilel’ filminde oynadı ve ilk rolünde Altın Koza Ödülü’ne layık görüldü. Murat Şeker'in yönettiği 'Hayat Sana Güzel' isimli filmde rol aldı. 

1998’de şimdiki eşi İbrahim Karakaş ile evlendi. Bir röportajında evliliğiyle ilgili konuşan Dilber Ay, “İlk günkü sevgi ve heyecan ikimizde de hâlâ var. Zaten olmasa bugünlere gelemezdik.” açıklamasında bulunmuştu.

Son Güncelleme: 30.04.2019 00:33
Anahtar Kelimeler:
Dilber AyFlash TVHacı Ağa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.