Gökçek Davası Reklam Amaçlı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek’in şikayeti ile hakkında 4 yıl istemiyle hapis istemi ile dava açılan sanatçı Tarık Akan, Gökçek’lerin reklam ve propaganda amaçlı böylesi bir dava açtığını, kendisinin de hukuki olarak gereken yanıtı vereceğini söyledi.

09 Temmuz 2015 Perşembe 10:00
Gökçek Davası Reklam Amaçlı






 

Gökçek Davası Reklam Amaçlı


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek’in şikayeti ile hakkında 4 yıl istemiyle hapis istemi ile dava açılan sanatçı Tarık Akan, Gökçek’lerin reklam ve propaganda amaçlı böylesi bir dava açtığını, kendisinin de hukuki olarak gereken yanıtı vereceğini söyledi. Akan “Bu kadar saçma birşey için, böyle bir mahkemeye başvurmak bana yanlış ve mantık dışı geliyor. Biz de gerekeni yapacağız, gereken cevabı vereceğiz” dedi.

 Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in “Berkin Elvan’ın katili sizsiniz” dediği sanatçılar arasında yer alan Tarık Akan, “Melih Gökçek’in kafasında heykele tüküren ve heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı var. Oğlu da aynı mantıktadır” diye yanıt vermişti. Akan’ın bu sözlerine dava açıldı. Yargılanmasına 9 Ekim 2015 günü Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nce başlanacak olan Tarık Akan ile söz konusu davayı ve Türkiye’de sanata, sanatçıya bakışı konuştuk.

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye konuşan Tarık Akan - Gökçeklerin açtığı davayı nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna şunları söyledi.

Tamamen Gökçek’lerin reklam ve propaganda amaçlı, onların kendi sınıfındaki ve düşüncedeki insanlara duyurmak için yapılmış bir hareket olarak düşünüyorum. Çünkü bu kadar saçma birşey için mahkemeye başvurmak, bana yanlış ve mantık dışı geliyor. Ama başvurmuşlar. Eyvallah. Biz de gerekeni yapacağız, onlara gereken cevabı vereceğiz. Bakın biz bütün sanatçılar olarak Berkin Elvan’ın belgeselinde oynadık, canı gönülden de bu projede olmak istedik, hala da aynı düşündeyiz. Ama Berkin’in ve de onun benzerlerini yaratan zihniyetin karşısında hep olacağız, mücadelemiz devam edecektir.

‘AKP SANATA KARŞIDIR'

- AKP’nin sanata ve sanatçıya bakışı nedir?

Bütün dünyanın kabul ettiği, temel, var olan bir felsefesinden size bahsedeyim. Sağ, muhafazakar düşünceler ve bunlara uygun olan politikalar, tamamen sanata karşıdırlar. Çünkü, sanat tutucu ve muhafazakar düşüncenin karşısında ciddi anahtardır, yol gösterici bir ışık tutardır. Onun için dünyanın her yerinde bunlardan rahatsız olurlar. AKP’de var olduğundan beri hep karşısındadır.

- Peki Türkiye nereye gidiyor diye bir soru yöneltsem?

İki kelime ile birşey söylemek istiyorum. Faciaya gidiyoruz, daha bunun farkına varmayan milyonlarca insan var.

Son Güncelleme: 09.07.2015 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.