Güney Sahil Kentlerini Aratmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avcılar Belediyesi’nin yaptıkları çalışmalarla ilçe sahili, yürüme parkurları ve parklarının yanı sıra oluşturulan kumsalı ile farklı görüntüye kavuştu.

13 Haziran 2015 Cumartesi 11:18
Güney Sahil Kentlerini Aratmıyor






 

      Güney Sahil Kentlerini Aratmıyor

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avcılar Belediyesi’nin yaptıkları çalışmalarla ilçe sahili, yürüme parkurları ve parklarının yanı sıra oluşturulan kumsalı ile farklı görüntüye kavuştu.

   İBB sorumluluk alanında bulunan, İETT kampından, Ambarlı Dolum tesislerine uzanan, yıllarca bakımsız kalan sahil boyunca 390 bin metrekare açık alanda son 2 yılda başlattığı düzenleme ile spor alanları, satış birimleri, büfe, lokantalar, idare binası, çocuk oyun alanları, pazar alanı, piknik alanları, çim anfi, açık otopark alanları olumlu sonuç verdi. İBB ekipleri Denizköşkler Mahallesi’nin alt tarafındaki alanda binlerce fide dikerek ‘çiçek adası’ oluşturdu. Ekipler de çimleri sürekli biçerken bölgede temizlik çalışmalarına ağırlık verdi. Gün içerisinde sabah spora çıkanların, öğleden sonra yürüyüş ve piknik için gelenlerin ilgi gösterdiği Avcılar sahilindeki kayalık alanda amatör balıkçılar kayalık bölgede balık avlamaya çalışırken, rengarenkli balonları hedef yapan havalı tüfek atıcıları, mini sobalarda sıcak çerez satıcılarının yanı sıra dilek kağıtları çektirilen tavşanlar ilgi görüyor. Piknik alanında bazı kişiler yasak olmasına rağmen mangalda et pişirirken, buraya beklediği atını getirenlere bile rastlanıyor. Avcılar'dan Adalar'a günün belirli saatlerinde tekne turları düzenlenirken, sahilden fazla uzaklaşmayanlar içi deniz bisikletleri kiralanıyor.
    KUMSAL DA VAR
   Yan yana bağlanan küçük tekneleri ile sakin bir sahil kasabasını andıran, kiralık deniz bisikleti ile denizde tur atılan Avcılar sahilinde Avcılar İlçe Belediyesi de kumsal alan oluşturdu. Sahilde yürüyüş, piknik yapmak isteyenlerin yanı sıra güneşlenmek isteyenlerin de olabileceğini göz önüne alan Avcılar Belediyesi sorumluluk bölgesi kapsamındaki Ambarlı Sahili’ndeki kumsaldaki kumu ‘Kumsal Temizleme Aracı’ ile temizlerken, bölgedeki delici kesici cisimler temizlendi. Bu bölgedeki eski iskele kaldırıldı, kumsal çevresi düzenlendi ve kamyonlarla deniz kumu taşındı. Avcılar Belediye Başkanı. Handan Toprak Benli, özellikle çocuk ve yaşlılar için D vitamininin çok önemli olduğunu, buraya gelenlerin şimdilik denize girmeden güneşlenme imkanı bulabildiklerini söyledi.

Son Güncelleme: 13.06.2015 11:20
Anahtar Kelimeler:
SahilAvcılar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.