Kurtalan Ekspres Göğe Selam ile ustaları andı

Türk müziğinin efsanesi Kurtalan Ekspress ve Şevval Sam, Harbiye konserinde Barış Manço, Cem Karaca, Neşet Ertaş için sahne aldı

12 Ağustos 2014 Salı 23:06
Kurtalan Ekspres Göğe Selam ile ustaları andı






Kurtalan Ekspres Göğe Selam ile ustaları andı

Türk rock müziğinin efsane grubu Kurtalan Ekspres, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde Pera Event organizasyonu ile gerçekleştirilen Turkcell Yıldızlı Geceler’de en güzel şarkılarını seslendirip Şevval Sam'ı sahnelerine konuk etti.


Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu anısına çıkardıkları ve sanatçıların en sevilen şarkılarını bir araya getirdikleri Göğe Selam albümünde yer alan parçaları seslendiren Kurtalan Ekspres, Açıkhava seyircisini coşturdu. Aşık Mahsuni, Aşık Veysel, Bahadır Akkuzu, Barış Manço, Cem Karaca, Kazım Koyuncu, Neşet Ertaş, Pir Sultan Abdal ve Yavuz Çetin gibi sözleri yüreklerimize işleyen ve müzikleri ruhumuzu okşayan büyük yürekli insanların eserlerini seslendiren efsane grup hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Özellikle Kurtalan Ekspres solisti Can Bora Genç’in mikrofonsuz seslendirdiği Cem Karaca’ya ait Dadaoğlu şarkısı seyircinin büyük beğenisini kazandı.

Konserin ikinci bölümünde Barış Manço’nun unutulmaz şarkısı Alla beni pulla beni ile başlayan Şevval Sam, daha sonra Karadeniz türküleri, Türk sanat müziği eserleri ve arabesk şarkılara orijinal yorumlar getirerek artık aramızda olmayan Barış Manço, Cem Karaca ve Kazım Koyuncu’nun eserlerini seslendirdi. Şevval Sam beyaz kostümü ve sıradışı makyajı ile ilgi odağı oldu.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.