Ermeni işgalinin sembolüydü | O tank Baku'ye getirildi

Ankara'da iş dünyasının tanınmış simalarından Mustafa Öztaş, Derya Tunç ile hayatını Milano'da yapılan düğünle birleştirdi  Ermenilerin Karabağ’ın işgali sırasında Şuşa kentinin girişinde “zafer anıtı” olarak sergiledikleri 442 numaralı tank Azerbaycan’a getirildi.

23 Eylül 2023 Cumartesi 12:43
Ermeni işgalinin sembolüydü | O tank Baku'ye getirildi






Ermeni işgalinin sembolüydü | O tank Baku'ye getirildi


Karabağ'da Ermeni teröristlerin teslim olmasının ardından, işgal yıllarında Şuşa girişine 'Zafer Anıtı' olarak konulan tank, savaş ganimeti olarak Baku'ya getirildi.

Azerbaycan’ın Karabağ’daki Ermeni silahlı gruplarına yönelik başlattığı terörle mücadele operasyonun ardından Hankendi-Şuşa yolu Azerbaycan Ordusunun kontrolüne geçti. Kontrolü eline geçiren Azerbaycan Ordusu, Ermenilerin 1992 yılında 1’inci Karabağ savaşının ardından “zafer anıtı” olarak adlandırdıkları tankı Azerbaycan’a getirdi. Ermenilerin Hankendi-Şuşa yolunda bulunan ve Karabağ’ın işgalinin sembolü olarak sergilediği 442 numaralı tankın yerinden kaldırılarak başkent Bakü’deki Savaş Ganimetleri Parkı’na yerleştirildiği ve burada sergilenmeye başlandığı kaydedildi.

Ermenilerin “zaferler sembolü” olarak kullandığı 442 numaralı tank, Karabağ’ın işgali sırasında Şuşa şehrine girmeye çalışan ilk tanktı. Azerbaycan'ın Milli Kahramanı Albert Agarunov tarafından Şuşa şehrine girmeye çalışırken vurulan tank, Ermeniler tarafından onarılarak Hankendi-Şuşa yolu üzerinde namlusu Şuşa’ya doğru çevrilerek “zaferler sembolü” olarak yerleştirilmişti.

Son Güncelleme: 24.09.2023 11:52
Anahtar Kelimeler:
SusaKarabağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hülya 2022-10-15 18:25:50

Hayırlı uğurlu olsun

Avatar
Aylin Koca 2022-10-16 09:07:32

Çok güzelsiniz. Allah hayırlı uğurlu etsin inşAllah

Avatar
Ahmet Korkmaz 2022-10-16 09:08:33

Allah mutlu mesut etsin inşAllah ????????????

Avatar
Alpay F. 2022-10-16 09:09:15

Hayırlı olsun. Çok mutlu olun.