Selana Gomez'den Arapça dövme çılgınlığı

Justun Bieber'in eski sevglisi şarkıcı Selana Gomez'in yaptırdığı Arapça dövme hayranlarını şaşkına çevirdi. Gomez'in hayranları bu dö

17 Temmuz 2014 Perşembe 20:18
Selana Gomez'den Arapça dövme çılgınlığı






Selana Gomez'den Arapça dövme çılgınlığı

Justun Bieber'in eski sevglisi şarkıcı Selana Gomez'in yaptırdığı Arapça dövme hayranlarını şaşkına çevirdi..

21 yaşındaki şarkıcı Selena Gomez, sırtına Arap harfleriyle yazılmış ‘Önce Kendini Sev’ dövmesi yaptırdı.

Selana Gomez, Instagram üzerinden yeni dövmesinin fotoğrafını takipçileriyle paylaştı. Rehabilitasyonu yarıda kesen Gomez’in dördüncü dövmesi, New Yorklu sanatçı Bang Bang McCurdy tarafından yapıldı. E! News'e konuşan McCurdy, 21 yaşındaki yıldıza bu dövmeyi 1 ay önce yaptığını söyledi. Arapça yapılan dövmenin anlamı, 'Önce Kendini Sev'. Gomez'in bu dövmesi çok sayıda hayranı tarafından taklit edildiği bildiriliyor.

LUPUS HASTASI OLMUŞTU

Ünlü Şarkıcı Selena Gomez deri veremi hastalığına yakalandı. Justin Bieber'ın eski sevgilisi şarkıcı Selena Gomez`in lupus hastası olduğu ve bu nedenden dolayı da işlerine ara verdiği bildirildi. ABD`li genç şarkıcı Selena Gomez geçtiğimiz haftalarda dünya turnesinin Asya ve Avustralya ayaklarını iptal etti.Justin Bieber ile ilişkisi ile de bilinen Gomez`in turneyi rehabilitasyona yatmak için iptal ettiği söyleniyordu.  Yakınları bir bağışıklık sistemi hastalığı olan ve deri veremi olarak da bilinen Lupus`un Selena Gomez`in son yıllardaki yoğun programı ile daha şiddetli hale geldiğini söylüyor.

Lupus Hastalığı Nedir?

Halk arasınd deri veremi, cilt veremi olarak bilinir. Yorgunluk, kas ağrısı ve sertliği, aşığı ateş, dökülmesi, nedensiz başağrısı, ağız ve burun ülseri ve eklem yerlerinde şişkinlikle kendisini gösterir.

Tıp tilinde sistemik lupus eritematozus (SLE) lupus en sık görülen şeklidir. Lupus;vücudun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla sağlıklı organlara ve dokulara saldırımasıdır, yani otoimmün bir hastalıktır. Lupus eklemler, deri, böbrekler, kalp, akciğerler, kan damarları veya beyine zarar verebilir, vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Lupus olan kişilerin% 90'dan fazlası böbrek ve akciğer sorunları olur sık sık güneşe maruz kalırsalar vücutta deri döküntüleride oluşabilir. Lupus eklemleri etkilemesi nedeniyle, bir romatizmal (artrit) hastalık olarak kabul edilmektedir.

Lupus belirtileri nelerdir

Lupusta genellikle aşağıdaki bulgu ve belirtiler ortaya çıkar

    Aşırı yorgunluk
    Ağrılı veya şişmiş eklemler (artrit)
    Kas ağrısı ve sertliği
    Açıklanamayan ateş
    Karakteristik bir "kelebek" burun üzerinde kızarıklık ve yanaklarda dahil Cilt döküntüleri,
    Böbrek problemleri
    Saç dökülmesi
    Bulantı, kusma, karın ağrısı
    Ağız ve burun ülserleri
    Baş ağrısı, migren, nöbet, inme
    Anemi
    Depresyon
    Işığa (güneş ışığına duyarlılık)

Lupusun nedenleri nelerdir?

Vücut savunma sistemi normal çalışıtığı zaman mikropları, virüsleri yok etmek için antikor denen maddeler üretir. Savunma sistemi bozulduğunda ise bu antikoru kendi hücrelerine karşı da üretmeye başlar. Bu antikorlar ise vücutta iltihaba neden olur. Dokularda hasar meydana gelir.
Bu savunma sisteminin niçin bozulduğu henüz kesin olarak bilinmiyor. Üzerinde durulan birkaç faktör vardır. SLE’yi tek bir nedene bağlamak mümkün değildir. SLE hastalarının bir kısmında ailesel geçiş söz konusudur. Yani bu hastaların ailesinde de SLE hastası vardır. Bu yüzden bu hastalığın ortaya çıkışında en büyük etkenin genetik (kalıtsal=aileden gelen) faktörler olduğu tahmin ediliyor olsa da, genetik faktörler, tek başına SLE’ye neden olamaz. Bazı çevresel faktörlerin (ilaçlar, mikroorganizmalar,güneş) ve hormonların da bu hastalığın meydana gelmesinde etkili olduğu düşünülmektedir.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.