Ünlü sanatçı hastalığı nedeniyle evden dışarı çıkamıyor

Ünlü sanatçı Umut Akyürek hastalığı sebebiyle evden dışarı çıkamıyor.

11 Nisan 2018 Çarşamba 16:15
Ünlü sanatçı hastalığı nedeniyle evden dışarı çıkamıyor






Ünlü sanatçı hastalığı nedeniyle evden dışarı çıkamıyor

      Ünlü sanatçı Umut Akyürek hastalığı sebebiyle evden dışarı çıkamıyor.Yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çeken Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'e 'delirten hastalık' veya 'intihar hastalığı' olarak da bilinen 'trigeminal nevralji' teşhisi konuldu.Yaklaşık 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çeken ve kullandığı ilaçlardan fayda göremeyen Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'e, 'delirten hastalık' veya 'intihar hastalığı' olarak da bilinen 'trigeminal nevralji' (ani yüz ağrısı) teşhisi konuldu.Ses sanatçısı Onur Akay'ın konuyla ilgili kaleme aldığı yazı şöyle; "Değerli sanatçı dostum Umut Akyürek, 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çekiyordu ve kullandığı ilaçlar ise hiç fayda etmiyordu. Aniden yanağınıza çok şiddetli bir şimşek çakıyor, ağrıdan gözleriniz kararıyor, içiniz çekiliyor. Konuşmaya korkuyor, hatta yemek bile yiyemiyorsunuz. Yüzünüzü yıkadığınızda ve yüzünüz rüzgâra maruz kaldığında sızlıyor ve aylardır evden dışarı çıkamıyorsunuz.

TRİGEMİNAL NEVRALJİ NEDİR?

Halk arasında 'delirten hastalık' diye bilinen 'trigeminal nevralji', yüz bölgesini tutan bir nöropatik ağrı türüdür ve 'tic douloureux' diye de adlandırılır. Trigeminal nevralji, trigeminal sinirin bir ya da daha fazla dalının kapsadığı alanda gelişen, ani, genellikle tek taraflı, şiddetli, kısa süreli, şimşek gibi saplanan bir ağrıdır. Çeşitli çalışmalarda, trigeminal nevralji görülme sıklığının 100.000'de 5 ile 25 arasında olduğu bildirilmiştir. Kadınlarda 1.7-2.2 kat daha sık olduğu bilinmektedir. Ağrının genellikle yüzün alt ve üst çene bölümünde görüldüğü ve daha çok 50 yaş üzerinde görülen hastalığın, çocuklarda bile olabileceği belirten uzmanlar, "Hastalık yüzün duyusunu sağlamanın yanında, çiğneme kaslarının çalışmasını sağlayan trigeminal sinirde bir problem olması sonucunda oluşmaktadır. Trigeminal nevralji ağrısı sürekli, yakıcı veya sancılı bir ağrıdır, bu da hastayı sıkıntıya sokabilmektedir. Bazı hastalar bu ağrı nedeniyle yemek yiyemez, su içemez hale gelmektedir." diyor."

Haberler

Anahtar Kelimeler:
Umut Akyürek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.