Ünlü şarkıcı Halil Paşa'nın torunu çıktı

Halil Paşa, İngilizleri perişan eden Türk komutanı. Soyadı kanunu ile birlikte Kut'ül Ammare'de kazanılan zaferin anısına kendisine verilen Kut soyadını bugün kimler taşıyor?

30 Nisan 2016 Cumartesi 11:05
Ünlü şarkıcı Halil Paşa'nın torunu çıktı






Ünlü şarkıcı Halil Paşa'nın torunu çıktı

Türk ordusunun İngilizlere diz çöktürdüğü Kut'ül Ammare Zaferinin komutanı Halil Paşa'nın günümüzde yaşayan torunlarından birinin ünlü şarkıcı Burak Kut olduğunu bilenlerin sayısı oldukça az. Tarihe altın harflerle yazılan büyük zafer Kut'ül Amare'nin 100'üncü yıl kutlamaları sürerken Kanal D'de yayınlanan, Beyaz Show'a katılan Burak Kut, çok az kişinin bildiği bu gerçeği ilk kez açıkladı.

Osmanlı Ordusu'nun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük zaferin üzerinden 100 yıl geçti. 13 bin 300 İngiliz asker ile 13 İngiliz general ve 418 İngiliz subayın esir edildiği Kut'ül Amare'de 40 bini aşkın İngiliz asker de öldürülmüştü. Günümüz tarih kitaplarında yer almayan Osmanlı'nın bu büyük zaferi 100'üncü yılında tarihin tozlu raflarından çıkarılırken, dikkati çeken bir detay ortaya çıktı. Soyadı kanunu ile birlikte Kut soyadını alan Halil Paşa'nın torunu Burak Kut çok az kişinin bildiği gerçeği ekranlarda ilk kez açıkladı

KAHRAMAN PAŞA, BURAK KUT'UN DEDESİ ÇIKTI

Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show programının konuğu Burak Kut, Kut'ül Amare ile ilgili ses getiren bağlantısını açıkladı. Canlı yayın sırasında Burak Kut'un Kut'ül Amare zaferinin efsane komutanı Orgenaral Halil Kut Paşa'nın torunu olduğu ortaya çıktı.

Halil Kut Paşa, Enver Paşa'nın kendinden iki yaş küçük amcası ve Burak Kut'un dedesi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alemşah Begim 2021-08-24 20:47:08

Halil Kut Paşa Azerbaycan istiklalı (1918) için büyük işler gördü. Rahmetle, sevgiyle anılır.