Mektup Yazmak 

   Merhaba Yürek Dostlarım, Bugün sohbetimize artık nostalji olan bir konuyla başlamak istiyorum MEKTUP YAZMAK....... Hepimizin bu konuda mutlaka bir anısı vardır.Benimde çocukluğumda böyle bir anım var.

   Keşke büyüdüğümde böyle bir anım olsaydı.Ben ve benim kardeşlerimin ortak bir anısıdır.Denizlili Musa amcaya yazdığımız mektuplar.Musa amca ,rahmetli babacığımın asker arkadaşıydı.Bizim hiç tanıyamadığımız sadece mektuplarını okuyarak ya da yazarak tanıdığımız biriydi bir de babacığımın askerlik anılarından dinlediğimiz.

   Hepimizin okumayı öğrendiğimizde ilk yaptığımız babam için bu mektupları yazmamızdı.Bende kalan en güzel anıdır.Ve MEKTUBUMA BAŞLARKEN HAL HATIR SUAL EDERİM diye başlayan Ve SELAM EDER BÜYÜKLERİN ELLERİNDEN KÜÇÜKLERİN GÖZLERİNDEN ÖPERİM diye biten, Ve zarfına da BAKKAL RIZA eliyle, Musa UMUT Ve Tabii ki heyecanla yazdığımız mektup bittikten sonra ptt'ye gidilip zarf yapıştırdıktan sonrada postalamaktı.Ve nedense iadeli taahhütlü yollardık herzaman .....

   Babamı kaybettikten sonra bir daha Musa amcadan hiç mektup almadık ve ben merak etmiştim bir müddet sonra aynı adrese aynı şekilde mektup yazdım ve aldığımız cevap çok üzücüydü.Musa amcayıda kaybetmişlerdi ve babacığımla 48 gün arayla düşünün ki tam 48 yıl sadece mektupla haberleşmişlerdi, hiç kopmadan ve hiç ara vermeden.Bir de bayramlarda horozlu Denizli kartpostalları.Şimdi düşünüyorumda aslında babacığım ,burada iki önemli şey yapıyordu.

   Birincisi bize kendimizi çok önemli hissettiriyordu.Babamız için onu mutlu edecek bir konuyu yaptırıyordu ,en yakın arkadaşına mektubu bize yazdırıyordu.İkincisi ise bize mektup yazma alışkanlığını ve daha da önemlisi dostlukların ne kadar önemli olduğunu ve dostlarınız için bu vakitleri ayırıp onları mutlu etmeyide bir şekilde öğretiyordu.

   Siz'ce dostlarımıza veya sevdiklerimize böyle bir vefa yapabiliyormuyuz Üstelik şimdi teknoloji çok ilerledi ve hayatı çok kolaylaştırdı ama aynı tadı veriyor mu.Sevdiklerimizden bir haber alabilmek için yolunu beklediğimiz bir postacı ne heyecan verir değil mi.Çocuklarımıza böyle bir şeyi anlatabiliriz aslında Anneanne, Babaanne Hala ,Dayı, Teyze, ye mektup yazmak ve göndermek konusunu biraz da olsa yaşatabiliriz değil mi ne dersiniz en azından bu duyguyu tadabilirler ,eminim onlarda benim gibi unutamayacağı bir anıya sahip olacaklardır.

   Kokulu, Özlem ,Hasret Kokan Mektup Tadında Sevgiler Diliyorum ........

NAZLI ARMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.