Bir adada ilk kez benzinli araçlar yasaklanıyor

Büyük tropikal Hainan adası 2030'dan itibaren benzinle çalışan araçları tümüyle yasaklayacağını açıkladı.

08 Mart 2019 Cuma 10:11
Bir adada ilk kez benzinli araçlar yasaklanıyor






Bir adada ilk kez benzinli araçlar yasaklanıyor

 
Büyük tropikal Hainan adası 2030'dan itibaren benzinle çalışan araçları tümüyle yasaklayacağını açıkladı. Hainan böylece temiz araca geçiş doğrultusunda kesin bir tarih veren ilk Çin eyaleti oldu. Aslında Çin, geleneksel kirletici araçların ülke genelinde tedricen trafikten kaldırılacağını 2017 yılında açıklamış, ama bir tarih vermemişti. 
 

Vaktiyle havayı en çok kirleten ülkelerden biri olan Çin, çevre konusunu artık en ciddi biçimde ele alan ve bu bağlamda 2015 Paris İklim Değişikliği Konferansı'nda alınan kararları uygulayan ülke. Bilindiği üzere yine hava kirleten ülkelerden olan ABD, imzacılarından olduğu Paris İklim Değişikliği Anlaşması'ndan ayrıldı. 
 
Çin'in Hawaii'si diye de anılan Hainan Adası'nın yönetimi, kirletici araçları yasaklama konusunda ilk adımı atarak, Salı günü tüm adada benzinle çalışan araçların 2030'dan itibaren yasaklanacağını açıkladı. Bu yolla yerel yetkililer, Çin Başkanı Xi Jinping'in Hainan Adası'nı "ekolojik bir uygarlığın pilot bölgesi" yapma dileği uyarınca harekete geçmiş oldu. 9 milyon nüfusu bulunan Hainan, palmiye ağaçlarıyla süslenmiş bembeyaz kumlu plajlarına tertemiz bir havaya da sahip olarak turistleri çekmeyi hedefliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.