Plastik ve estetik cerrahide yeni teknolojiler

Merhaba. 

Yeni köşeme hoş geldiniz. 

Bu köşede sizinle plastik ve estetik cerrahideki kullanılan ve yeni eklenen tedavileri deneyimlerim doğrultusunda anlatacağım. 

İlk konumuz estetik cerrahinin vazgeçilmezi liposuction (yağ aldırma) olacak.

Klasik olarak vakum cihazı ve kanüller yardımıyla vücutta delikler açılıp oradan kanülle girilerek deri altı ile kas arası yağların büyük kısmının vakumlanarak alındığı yöntemdir.  

Burada önemli nokta derinin beslenmesini sağlayan yağ dokusu dışındaki yağ dokusunu vücuda şekil verecek biçimde alınmasıdır. Bilinenin aksine liposuction (yağ aldırma) bir kilo verdirme yönetimi değildir. 

Kilo verdirmek alınan yağ sebebiyle ek olarak meydana gelir. Amacımız vücuda fit bir şekil vermektir. Klasik metodun ileri derece kilolu hastalarda başarılı olması pek mümkün değildir. Bu sebeple yeni yöntemler geliştirildi. Bunlardan yağın parçalanmasını artıranlar vazer, lipomatik, lazer türevleridir. Vazer ultrasonik dalgayla lipomatik gaz basıncıyla lazer ise ısıyla yağı eritir.  

Böylelikle kolay ve maksimumda yağı deri altında alıp şekil verebiliriz.  

Lipomatik çok güçlü yağ parçaladığından dikkatli olunmalıdır. Vazer türevi marka fark etmeksizin daha dengeli yağ almanızı sağlar. Lazerde sıklıkla klasiğe göre fazla ama bu iki diğer tekniğe göre daha az yağ çekilmektedir.  

Bir de sıkılaştırma cihazlarımız var ki vazer, lazer ve j plasma türevleridir. Vazer ve lazerde yağı parçaladığımız gibi sıkılaştırma modu da mevcuttur.  Vazer ultrasonik dalgayla %5-10 luk bir deride sıkılaştırma sağlar. 

Lazer ısı ile yaklaşık %20-40 lık sıkılaştırma sağlar. J plasma argon gazı soğutma etkisi ile beraber yaklaşık %30-50 lik bir sıkıştırma sağlamaktadır. Ben deneyimlerim doğrultusunda daha dengeli ve iyi sonuç aldığımı düşündüğüm vazer ve lazer kombinasyonu kullanmaktayım. 

Unutulmaması gereken liposuction (yağ aldırma) size şans tanır. O yüzden yapıldıktan sonra da hastanın buna güvenmeyerek diyetlerine dikkat etmeleri bol su içmeleri önemlidir. Hastaların bu işlemler sonrası cerrahın tavsiyesi doğrultusunda korse giymeleri de başarıya giden diğer bir anahtardır. Tekrar görüşmek üzere…  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.