2023 Platformu'dan Demokratikleşme Paketi Raporu

Hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketini, konunun uzmanları değerlendiriyor. Rapor pazar günü açıklanacak

10 Ekim 2013 Perşembe 13:40
2023 Platformu'dan Demokratikleşme Paketi Raporu








Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi, paketin içinde yer alan konuların uzmanları tarafından ilk kez tartışılıyor. Toplumun çeşitli kesimlerinden, akademisyen, edebiyatçı, gazeteci ve siyaset adamları ile gerçekleştirdiği aylık toplantılarla tanınan bir düşünce kuruluşu olan 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu, Demokratikleşme paketine ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz hafta başında Başbakan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi hakkında, 2023 Platformunun Hukuk Komisyonu tarafından bir değerlendirme raporu hazırlandı.

Rapor, 13 Ekim Pazar günü saat 10:00’da Üsküdar Sözbir Otel’de yapılacak kahvaltılı basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak.

2023 Platformu Hukuk Komisyonu Başkanı Av.Uğur TARHAN, hazırladıkları rapora ilişkin şunları ifade etti:  ‘’19 başlık halinde açıklanan demokrasi paketine ilişkin hukuk tekniği açısından ve uluslar arası hukukla karşılaştırmalı olarak yapılacak değerlendirmelerin yanı sıra uygulamaların doğuracağı etkilerin neler olacağına dair öngörülerin de kamuoyuna sunulmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Demokratik kültürün temelinde sorgulama ve eleştiri olduğu kuşku götürmez bir gerçektir. Öte yandan toplumsal meseleler hakkında alternatif çözüm önerileri sunmak da kamu yararı açısından gereklidir.
Bu düşüncelerle demokratikleşme paketi hakkında hazırladığımız raporun, demokratik kültürün gelişimine katkı sunmasını temenni ediyor, değerli basın mensuplarını toplantımıza davet ediyoruz.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.