Adana'da meydan tahsisinde son kararı YSK verecek

Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - VATAN Partisi Adana İl Başkanlığı, kendilerinin daha önce istediği Uğur Mumcu Meydanı'nı, İl Seçim Kurulu'nun 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'halkla buluşma programı' için Valiliğin...

22 Mayıs 2015 Cuma 12:48
Adana'da meydan tahsisinde son kararı YSK verecek






Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - VATAN Partisi Adana İl Başkanlığı, kendilerinin daha önce istediği Uğur Mumcu Meydanı'nı, İl Seçim Kurulu'nun 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'halkla buluşma programı' için Valiliğin kullanımına bırakması kararına YSK nezdinde itiraz etti.
7 Mayıs'ta Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, Seyhan 1'inci İlçe Seçim Kurulu'ndan Genel Başkan Doğu Perinçek'in katılacağı miting için 29 Mayıs 2015 günü Uğur Mumcu Meydanı'nın kendilerine tahsis edilmesini istedi. 15 Mayıs'ta ise Adana Valiliği, İlçe Seçim Kurulu'na 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uğur Mumcu Meydanı'nda halkla buluşma programı olduğundan herhangi bir siyasi parti faaliyeti için tahsis edilmemesini istedi. İlçe Seçim Kurulu da kendilerinin siyasi partilerin talep ettikleri tarihleri değiştirme veya reddetme yetkileri olmadığı gerekçesiyle, Adana Valiliği'nin talebini reddetti.
Ancak İl Seçim Kurulu, Seyhan 1'inci İlçe Seçim Kurulu'nun 2015/14 nolu ret kararını iptal ederek, Valiliğin talebinin uygunluğuna karar verdi.
KARARIN GEREKÇESİ
İl Seçim Kurulu'nun Hakim Osman Yıldırım Başkanlığı'ndaki toplantıda aldığı 2015/21 sayılı kararının bir bölümünde şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanı'nın mitinglerdeki söylemleri ve içeriğini denetleyecek bir yasal organ yoktur. Dolayısıyla seçim döneminde Sayın Cumhurbaşkanı'nın miting yapma iradesinin altında başka sebepler aramak kimseye yarar sağlamaz. Bu tür etkinliklere yasakçı bir zihniyet ile yaklaşım demokratik düşüncelere de ters düşer."
YSK'YA BAŞVURDULAR
Vatan Partisi yetkilileri, bugün kalabalık grupla Adana Adliyesi'ne gelerek İl Seçim Kurulu'nun kararına itiraz ederek YSK'ya başvurdu. Vatan Partisi Adana milletvekili adayı Mehmet Turgut Okyay, konuya ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. 
İl Seçim Kurulu'nun kararına tepki gösteren Okyay, "Bizim partimizin zamanı sınırlıdır. Sadece boş günümüz 29 Mayıs olduğu halde, özellikle Valilik aynı gün aynı saatte miting yapmak için başvuruyor. Hiç kimse partilerin miting yapma hakkını elinden alamaz. Partilere ayrılan propaganda yerinde partiler dışında hiç kimse miting yapamaz. Hiç kimse parti tutarak veya herhangi bir partiyi ima ederek propaganda yapamaz. Yapılan işlemler suçtur, anayasanın ihlalidir. Cumhurbaşkanlığı anayasaya saygılı olmak zorundadır. Biz hakkımızı söke söke alacağız" diye konuştu.
Okyay'ın YSK'ya başvuru dilekçesini vermesinin ardından Vatan Partili grup sloganlar atarak il başkanlığına kadar yürüdü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.