AK Parti'de yetki krizi tartışması; Davutoğlu o yetkiyi devretti

Ak Parti içinde teşkilatın yönetimiyle ilgili alınan son karar parti tabanında geniş tartışma konusu oldu. İşte o haberin detayları

29 Nisan 2016 Cuma 20:05
AK Parti'de yetki krizi tartışması; Davutoğlu o yetkiyi devretti






AK Parti'de yetki krizi tartışması; Davutoğlu o yetkiyi devretti

Son Dakika Ak Parti, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teşkilatlarla ilgili yetkiyi MKYK'ya devretmesiyle ilgili tartışma parti içinde tartışmalara neden oldu. Davutoğlu'nun Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından aldığı yetkinin yeniden MKYK'ya devri konusunda ortaya çıkan spekülasyonlara son noktayı parti sözcüsü Ömer Çelik koydu. Çelik 'Bu teknik bir süreç, bu konuda ilk imza zaten Genel Başkan tarafından' atıldı' dedi.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik, teşkilatlarla ilgili Genel Başkan’da olan yetkinin yeniden MKYK’ya geçtiğini söyledi.
Ömer Çelik, "Bunun bir değişiklik, radikal bir tutum olarak ele alınması doğru değildir, teknik bir meseledir. AK Parti'de teşkilatlarla ilgili kararlar hiç bir zaman ertelenmez. Gereken hassasiyet gösterilir. Daha geniş bir takvimde ele alınması için böyle bir karar alındı. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Karar oy birliğiyle alındı, ilk imza Başbakan'dan" diye konuştu.
Ömer Çelik, değişikliğin zamanlamasına ilişkin bir soru üzerine ise, "Bu teknik bir düzenlemedir. Önümüzdeki MKYK’da da başka kararlar alacağız. Bu kararın alınmasında da ilk imzayı Başbakan atmıştır ve oybirliği ile alınmıştır bu karar. MKYK’nın partinin en üst karar organı olarak bu kararları alması esastır. Bir kriz olursa ben size söyleyeceğim" diye konuştu. AK Parti haberleri

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.