• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Ak Partili Metiner: Cübbeni Çikartacaksin Haşim Efendi
Politika
Yayınlanma: 05 Ekim 2014 - 18:12

Ak Partili Metiner: Cübbeni Çikartacaksin Haşim Efendi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı eleştirirken, "Sen bu ülkede hükümdar değilsin, şah değilsin, o cübbeni çıkartacaksın. O cübbenin altında hükümete parlamentoya müdahale et

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ak Partili Metiner: Cübbeni Çikartacaksin Haşim Efendi
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı eleştirirken, "Sen bu ülkede hükümdar değilsin, şah değilsin, o cübbeni çıkartacaksın. O cübbenin altında hükümete parlamentoya müdahale etmeye asla müsaade etmeyeceğiz. Yeni Türkiye’de bu şekilde çalışan, bu şekilde faaliyet gösteren bürokratik bir vesayet organı olarak çalışan Anayasa Mahkemesi'ne yer yoktur. Ben kendi adıma söylüyorum; ey Haşim Kılıç, senin başında olduğun Anayasa Mahkemesi'ne zinhar saygı duymuyorum. Cübbeni çıkartacaksın Haşim Efendi. Cübbeni çıkartacaksın yüreğin yetiyorsa" dedi.
AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman'da partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle bayramlaşan Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlar ile Haşim Kılıç'ın IPI-CPJ basın özgürlüğü heyetine yaptığı Türkiye'de bir 'korku iklimi' oluştuğu açıklamalarına tepki gösterdi.
Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararların, parlamentonun iradesini yok saymak olarak nitelendiren Metiner, "Jet hızıyla Anayasa Mahkemesi'nde bir karar alındı, iptal kararı çıktı. Haşim Kılıç beyefendi bir açıklama yaptı. İptal kararı, parlamentonun iradesini yok saymasıdır. Anayasa Mahkemesi'nin varlığını, bu şekilde kabul etmemiz mümkün değil. Parlamento, meclis kanun çıkartacak atanmış üyelerden oluşan Anayasa Mahkemesi her seferinde millet iradesinin temsilcisi olan millet meclisinin almış olduğu kararların Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla iptal edecek" dedi.
'HÜKÜMDAR DEĞİLSİN, ŞAH DEĞİLSİN, O CÜBBENİ ÇIKARTACAKSIN'
Haşim Kılıç'ın başında olduğu Anayasa Mahkemesi'ni tanımadığını ve saygı duymadığını söyleyen Metiner, şöyle devam etti: "Anayasa Mahkemesi'nin başkanına buradan sesleniyorum. Siz Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla kanunları iptal ediyorsunuz ama Anayasa'yı kendiniz çiğniyorsunuz. Anayasanın amir hükmü derki; gerekçeli karar açıklanmadan iptal kararı duyurulmaz. Sen hangi yetkiye dayanarak iptal kararını açıklıyorsun. Gerekçeli kararın nerede. Sen bu ülkede hükümdar değilsin, şah değilsin, o cübbeni çıkartacaksın. O cübbenin altında hükümete parlamentoya müdahale etmeye asla müsaade etmeyeceğiz. Yeni Türkiye’de bu şekilde çalışan bu şekilde faaliyet gösteren bürokratik bir vesayet organı olarak çalışan Anayasa Mahkemesi'ne yer yoktur. Ben kendi adıma söylüyorum; ey Haşim Kılıç, senin başında olduğun Anayasa Mahkemesi'ne zinhar saygı duymuyorum. Senin vermiş olduğun kararlara zinhar saygı duymuyorum. Sen ki milli iradeyi tanımıyorsun, ben de senin kararlarına asla saygı duymuyorum kardeşim. Haşim Kılıç bir muhalefet partisinin genel başkanı gibi konuşuyor. Cübbeni çıkartacaksın Haşim Efendi. Cübbeni çıkartacaksın yüreğin yetiyorsa."
SEN GEZİCİCİ MİSİN, ANAYASA MAHKEMESİ'NİN BAŞKANI MISIN?
Metiner, Haşim Kılıç'ın Türkiye'de bir 'korku iklimi' oluştuğu açıklamalarına ise şunları söyleyerek tepki gösterdi: "Demiş ki; 'Türkiye’de bir korku iklimi oluştu.' Hadi oradan, sen bir vesayet organı gibi siyasetin üzerinde parlamentonun üzerinde yürütmenin üzerinde demokrasinin kılıcı gibi duracaksın, sonra da kalkıp korku ikliminden bahsedeceksin. Hangi korku ikliminden gazetecilere çağrıda bulunmuşsun. Haşim efendi pardon, Haşim beyefendi onların herkese her şeyi söyleme hakkı var. Ama bizim yok. Yargıya dokunamazsınız. Çünkü yargının kutsallığı var. Ama Tayyip efendi dediği zaman o yargı bunu diyene ceza kesmiyor. Ama Haşim efendi derseniz yargının yüksek temsilcisi olduğu için hasretler celalleniyor. Efendi kelimesinden neden rahatsızlılık duyuyorsunuz? Ben de efendiyim sen de efendisin Haşim efendi. Sen milli iradeye saygı duymuyorsan, bu saatten itibaren milli iradenin bir temsilcisi olarak, Mehmet Metiner olarak Adıyaman Milletvekili olarak asla sana ve senin kararlarına saygı duymuyorum. Korku iklimi oluşturuyorsun, gazetecilere çağrıda bulunuyorsun; 'Dayananın.' Sen gezici misin, Anayasa Mahkemesi'nin başkanı mısın? Safını belli et."
Metiner, konuşmasının ardından bir süre partililerle bayramlaştı.

FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Görevinden Alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
Görevinden Alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) Toplantısı Bugün Yapılacak
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) Toplantısı Bugün Yapılacak
Cumhurbaşkanı’nın Çağrısına Uyan Ümraniye’de Türk Bayrağı Dağıtımına Başlandı! 40.000 Türk Bayrağı Dağıtılacak!
Cumhurbaşkanı’nın Çağrısına Uyan Ümraniye’de Türk Bayrağı Dağıtımına Başlandı! 40.000 Türk Bayrağı Dağıtılacak!
CHP Genel Başkan’ın Sözlerine Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Sert Yanıt
CHP Genel Başkan’ın Sözlerine Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Sert Yanıt
Son Haberler
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını...
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı Var
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı...
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası...
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Beşiktaş Mogaz: 24 - Kıf Koldıng Kobenhavn: 33
Beşiktaş Mogaz: 24 - Kıf Koldıng Kobenhavn: 33

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.