• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Akşener "Kayseri'yi biz dünyanın mobilya merkezi yapacağız"
Politika
Yayınlanma: 25 Mayıs 2018 - 15:52

Akşener "Kayseri'yi biz dünyanın mobilya merkezi yapacağız"

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Alşener Kayseri'de yaptığı konuşmada Kayseri'yi dünyanın mobilya merkezi yacaklarını söyledi.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akşener "Kayseri'yi biz dünyanın mobilya merkezi yapacağız"
Akşener 'Kayseri'yi biz dünyanın mobilya merkezi yapacağız'

      İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Alşener Kayseri'de yaptığı konuşmada Kayseri'yi dünyanın mobilya merkezi yacaklarını söyledi.İYİ Parti lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in izdiham yaşanan Kayseri mitingi ilginç anlara sahne oldu. Konuşması sırasında kalabalığın içindeki bir partiliye 'Sen sarı tişörtlü çıkar cebindeki parayı, cebinde kaç para var?' diye sordu. Gencin cebinde para olmadığını söylemesi üzerine Akşener, 'Bizim çocuğumuzun cebinde parası yok ama bakan çocukları, bir baltaya sap olamayanlar cebinde trilyonlarla geziyor' dedi.

   Kayserili vatandaşlarla bir araya gelen Akşener’i, Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce partili karşıladı. Akşener’in konuşmasından satır başları: Söyledim söyledim ne oldu biliyor musunuz? 16 senedir uyuyan Sayın Erdoğan, polisleri sağlık çalışanlarını hatırladı. Ben söylemeseydim, İYİ Parti olmasaydı hatırlarlar mıydı? Yatırılmayan terör tazminatlarının bir kısmı yatırılmış, darısı gerisine inşallah.

   Önce kendileri iyileşti şimdi millet adına hayırlı işler yapacaklarından bahsediyorlar. Ama 15 senede ekonomimizin içine tükürdüler, toparlayamıyorlar. Kayseri nüfusunun yüzde 8'i gelirsiz yaşıyor. Kayseri ki ekonomi şehri, sanayi şehri. Yazıklar olsun size, yazıklar olsun Kayseri'yi yönetenlere. Şehrin yüzde 25'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Kayseri'yi biz dünyanın mobilya merkezi yapacağız. Hani İtalya'nın Milano'su, Torino'su gibi.

   Bugün yarın deyip yapmadıkları hızlı treni getireceğiz.Dün Sayın Erdoğan bir şey söyledi. Sizlerin hayallerinizi gerçekleştirecek özgür bir ortam hazırlayacakmış. 16 senedir ne yaptın? Mühendis bir başkanımız var bir toplantıda diyor ki ‘Bilişim güzelde kafayı takmamak gerekiyor’ dünyada gençler milyoner oluyorken, sen Kayseri'nin zeki gençlerinin yolunu aç bakalım girişimcilikte ortaya neler çıkıyor. Bu ülkede 10 milyon işsiz var.’ Şu meşhur şehir hastanesinin sahibi yandaş müteahhit. O yandaşlar zarar etmesin diye hasta garantisi verildi. Yeterliliğe ulaşmazsa gitmeyende de parasını kesecekler. O köprüler hele geçende de geçmeyenden de para toplanıyor. ÖTV'ler neden artı arabalarda oradan arttı. Dolayısıyla bu arkadaşların ülke yönetmesi imkansız.

   Vatandaşın, esnafın halinden anlamaz bunlar.‘Fakir evleri' diyorlar birde. Çıktığı kabuğu beğenmiyorlar. İnsanlar fakirse bunun sorumlusu sizlersiniz.Meral söylüyor onlar tekrar ediyor. Öyle güzelliğimiz var bu ülkeye. Ben milletim için ölürüm. Beni aday gösterdiniz, dört saatte yüz bin imza ile tek kadın cumhurbaşkanı adayı yaptınız.

   Merkez Bankası faiz artırdı “bana mısın?” demedi. Üst akıl diyorlar. Kardeşim elini tutan mı var? Yap gerekeni biz de senin arkanda duralım. Gelirken bir yazı gördüm Sayın Erdoğan'ın resmi var “Kudüs, Filistin'in başkentidir” yazıyor. Bir ‘One minute' ile 9 sene idare ettin. Mavi Marmara'da şehit kanını sattın. Tepki gösteren şehit yakınına “Bana mı sordun?” dedin.İş başına geldiğinden beri ağlıyorsun. Küçük Emrah'ı geçtin be. FETÖ devleti ele geçirdi sen seyrettin. Sen yine aldatıldı. Gelen aldattı giden aldattı. Saf desen bir türlü, cezai ehliyeti yok desen bir ayrı. Bir güzel kızımız diyor ki “Eşim FETÖ'den atıldı aç kaldık” be kızım bunlar kaçtı. Milleti FETÖ'cü ilan etti. FETÖ'cü arıyorsanız aynaya bakın aynaya. Meclis Başkanı millete “FETÖ'cü” diyen. Damadı kaçak damadı.

   Sen sarı tişörtlü çıkar çekindeki parayı kaç para var cebinde, bizim çocuğumuzun cebinde parası yok ama bakan çocukları, bir baltaya sap olamayanlar cebinde trilyonlarla geziyor. Eğitimde çocukların yolunu kesen sensin. Durduk yere sistemi değiştiren sensin. Çay içerken öğreniyor Eğitim Bakanı.Ben dedim ki biz çocuklarımızı öyle yetiştireceğiz ki IMF'de, Dünya Bankası'nda üst düzey yönetici olsun dedim.

   Dediler ki “Gençlerimize kariyer planlayacağız” günaydın. Bir şey söyleyeyim 4.5 milyon insan kredi borçlarından dolayı takipte bankalar bunları satıyor. Her gün kapılarında avukat itibarları zedelenen vatandaşlarımız var. Biz iktidara geldiğimizde bunları ortadan kaldıracağız. Ben ailesinde engelli yakını olan bir insanım. En öncelikli iş aileleri rahatlatacak kurum kuruluşların yapılmasıdır. Bakım ücretlerinin devamı gelecek elbet ama sadece parayla olmaz. Onları hayatımızın içine katmak bizim görevimizdir.

Sözcü

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Görevinden Alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
Görevinden Alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) Toplantısı Bugün Yapılacak
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) Toplantısı Bugün Yapılacak
Cumhurbaşkanı’nın Çağrısına Uyan Ümraniye’de Türk Bayrağı Dağıtımına Başlandı! 40.000 Türk Bayrağı Dağıtılacak!
Cumhurbaşkanı’nın Çağrısına Uyan Ümraniye’de Türk Bayrağı Dağıtımına Başlandı! 40.000 Türk Bayrağı Dağıtılacak!
CHP Genel Başkan’ın Sözlerine Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Sert Yanıt
CHP Genel Başkan’ın Sözlerine Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Sert Yanıt
Son Haberler
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını...
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı Var
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı...
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası...
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Avrupa futbolunun en büyüğü belli oluyor
Avrupa futbolunun en büyüğü belli oluyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.