Alman dergisinden skandal, Erdoğan'a oy vermeyin

Alman Der SpiegelDergisi, yerel seçimlerden önce takındığı Erdoğan düşmanlığını yeniden sahneledi. Bu kez 16 sayfa Türkçe ekle çıktı..

03 Ağustos 2014 Pazar 13:31
Alman dergisinden skandal, Erdoğan'a oy vermeyin






Alman dergisinden skandal, Erdoğan'a oy vermeyin

Der Spiegel dergisi Erdoğan, Der Spiegel dergisi Erdoğan'a oy vermeyin? Der Spiegel neden Erdoğan Düşmanı?

Türkiye karşıtı haberleri özellikle Başbakan Erdoğan üzerine kurgulayarak veren Alman Der Spiegel dergisi yeniden sahnede, dergi 'Erdoğan'a oy vermeyin' başlığını kapağa çekti ve 16 sayfalık Türkçe ek yayınladı. Yarın piyasaya çıkacak olan derginin Erdoğan düşmanlığı, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarını rahatsız edecek boyuta ulaştı. Daha önce iki kez Türkler'den özür dilemek zorunda kalan Bild'in yaptığı hatayı tekrarlayan Der Spiegel'in önümüzdeki hafta nasıl kıvırtacağı merakla bekleniyor...

Gezi olayları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhindeki haberleri ile öne çıkan Der Spiegel dergisi bu ay yine Erdoğan kapağıyla çıktı.

Her defasında Türkiye’ye kin kusan mesajları ile öne çıkan Alman medyası işi bir adım daha ileri götürdü. Almanya’da Cumhurbaşkanlığı seçimi için başlayan oy kullanımlarını etkilemek isteyen dergi, Erdoğan giderse Türkiye’nin özgür olacağı mesajını verdi. 16 sayfalık Türkçe ekiyle çıkan derginin kapağında Erdoğan yer aldı. Kapakta “Erdoğan Devleti” başlığı yer alırken Başbakan’ın fotoğrafının Ayasofya Müzesi ve Türk bayrağı fotoğrafı ile verilmesi dikkat çekti.

FRANKFURT’U GÖRMEYİP GEZİ’Yİ MANŞETTEN DÜŞÜRMEDİ

Frankfurt ve Hamburg’da yaşanan olayları ve polisin orantısız şiddetini görmezden gelen Alman medyası, Gezi süresince Türkiye’yi manşetlerden düşürmemişti.

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı da görmezden gelen medya, hatta Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “İsrail’i destekliyoruz” cümlesine paralel bir yayın politikası izlemişti. Fakat ülkenin önde gelen dergilerinden Der Spiegel, Türkiye’de bir korku imparatorluğu varmış imajı çizerek Almanya’da bulunan 3 milyon gurbetçinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanırken bu durumu göz önünde bulundurmasını istedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.