Ataman Erzurum'da konuştu; Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, iradesi hilafına yeniden önüne sandık koyanlara milletin 1 Kasım’da hak ettiği yanıtı vereceğini söyledi.

18 Ekim 2015 Pazar 17:12
Ataman Erzurum'da konuştu; Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor






 Ataman Erzurum'da konuştu; Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor
İsmet Büyükataman ve Bursa milletvekili adayları Timur Özdemir ve Yusuf Güney, Bursa'daki Erzurumlular'la buluştu. Kentteki bir düğün salonunda yapılan toplantıda konuşan Büyükataman isim vermeden İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın Bursa’dan Erzurumlular'ın adayı gibi gösterilmesini eleştirdi. Büyükataman, şöyle dedi:

"Burada bir siyasi partiden aday olan arkadaşımız, Bursa’da en eski organize olmuş olan Erzurumlular derneklerimizin, konfederasyonumuzun sanki müşterek adayıymışçasına, Bursa’da yaşayan tüm Erzurumluları temsil eden bir adaymış gibi takdim edilmiş olmasını siyasi etik açısından kabullenmek mümkün değil. Böyle bir yaklaşımı sergileyen, böyle bir anlayış içinde olan hangi siyasi partiden olursa olsun etik, doğru değildir. Bu öncelikle Bursa’da yaşayan Erzurumlu hemşerilerimizi derinden yaraladı. İradelerine ipotek konulması anlamına gelecek bir yaklaşımı ucuz bulduğunu hak etmediğini Erzurumluların demokratik tercihini yapma iradesine donanımına sahip insanlar olduğunu en azından ortaya koymak ihtiyacı hissedildi. Bu yönüyle bugün burada olmak önemli ve anlamlı." 
Ülke olarak çok zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçildiğini vurgulayan Büyükataman, böyle nazik bir sürecin arifesinde olduklarını ifade ederken şöyle dedi:

"1 Kasım’da dayatma zorlama, millet iradesi hilafına yeniden bir seçimle karşı karşıya bırakıldık. 7 Haziran’da aziz milletimizin ortaya koyduğu irade beyanını dikkate almayan, ağzına hep millet iradesini pelesenk etmekle birlikte millet iradesinden sadece kendi işine geldiğini anlayan bir anlayışla bu anlayışın dayatmasıyla karşı karşıyayız. Ülke yangın yerine dönmüş etrafımız ateş çemberine alınmış vaziyette böyle nazik kritik bir süreçte istikrarsızlığın her alanda hissedildiği, yaşandığı kritik bir dönemde inatla ve ısrarla milletin önüne iradesi hilafına yeniden sandık koymak işgüzarlığını ortaya koyanlara umuyor ve temenni ediyorum ki bu necip millet 1 Kasım’da mutlaka cevap verecek. Bursa’da da Türkiye’nin her yerinde de millet iradesini dikkate almayan bu anlayışın aziz milletimizin hak ettiği bir cevabı mutlaka vereceğine şahit olacağız."

Son Güncelleme: 18.10.2015 17:16
Anahtar Kelimeler:
İsmet Büyükataman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.