Bakan, havada yaşadığı korku dolu anları anlattı

Fırtınaya yakalanan uçağı Çorlu'ya acil iniş yapmak zorunda kalan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yaşanılan korku dolu anları anlattı

08 Ağustos 2014 Cuma 13:33
Bakan, havada yaşadığı korku dolu anları anlattı






Bakan, havada yaşadığı korku dolu anları anlattı

Fırtınaya yakalanan uçağı Çorlu'ya acil iniş yapmak zorunda kalan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaşanılan korku dolu anları anlattı. Müzzenoğlu dün Çanakkale programı için İstanbul'dan hareket eden Türk Hava Kurumu'na ait özel uçağın kötü hava koşuları nedeniyle Çorlu Havaalanı'na zorunlu iniş sırasında uçakta bulunan eşyaların havaya savrulduğunu söyledi.

AYAKKABI BAŞIMA ÇARPTI

Bakan Müezzinoğlu uçuş sırasında bir ayakkabının başına çarptığını belirterek "Uçağın içinde ne varsa çantalar, dolaplardaki malzemeler filan uçuştu. Benim ayağımdan çıkardığım ayakkabının bir ara başıma çarptığını ve oturduğum koltuğun önüne düştüğünü gördüm" "Yani yerdeki ayakkabı yukarıya nasıl çıktı ve başıma çarptı anlamadım. Aşağı yukarı 15 dakikalık dengesiz bir uçuş oldu"

PİLOTUN ANONSUNU DUYDUK

Müezzinoğlu, Çanakkale’ye gitmek üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket eden, Türk Hava Kurumu’na ait PA-42-720 Cheyenne IIIA tipi uçağın Çorlu Havalimanı’na elverişsiz hava şartları nedeniyle mecburi iniş yapmasının ardından uçakta yaşananları anlattı. Müezzinoğlu, olay anına ilişkin şu ilginç bilgileri paylaştı:

“Ciddi bir türbülans olayına şahit olduk. bazen sağa çarptık bazen sola çarptık bir on beş dakikalık bir yolculuğumuz oldu böyle süren. Stres ve gerilimimiz oldu. Allaha şükürler olsun bir on onbeş dakika sonra biraz rahatladı. Ardından Çorlu havaalanına sağ salim indik. Bunu yaşarken hayatımızın ne kadar ince bir ipe bağlı olduğunu hissettik. Tabii kaptan pilotun ‘uçağa hakim olamıyorum, uçağın hakimiyeti benden çıktı’ diye kuleyle konuşurken söylediği sözler içerde duyulunca biraz daha stresimizin arttığını hissettim.

HERŞEY HAVAYA UÇTU

Hiçbirimizin burnu kanamadı. Uçağın içinde ne varsa havaya uçuştu. Çantalar, dolaptaki malzemeler falan herşey havaya uçuştu. Ayağımdan çıkardığım ayakkabının bir ara başıma çarpıp yere düştüğünü gördüm. Yerdeki ayakkabı havaya fırladı, onu düşünün. Ama ona rağmen çok şükür bunlar hayatın bir parçası. Hiçbir arkadaşımız yaralanmadı. 10-15 dakikalık bir dengesiz uçuş yaşadık. Bir aşağı düştük, bir yukarı çıktık, sağa sola sallandık. Türbülansın içinde uzun süre kaldık. Sonra ininceye kadar, biran önce inebilsek beklentisi oldu. İniş için Atatürk Havalanından izin alınamadı, sonra Çorlu. Çorlu’ya giderken yine bulutlar arasında gidiş oldu. Kısa süreli türbülansa girdik yine. Yine aynı şeyler olacak korkusu yaşandı. Bir an önce inebilsek duygusu dışında, bunun dışında bir yaralanma yaşanmadı. Şükürler olsun yaşayacak günümüz varmış. Nefes alacak günümüz varmış. Rabbim hepimize ölümün hayırlısını nasip etsin.”


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.