Başbakan Davutoğlu: Çözüm Sürecini En Güçlü Şekilde Savunmaya Devam Edeceğiz

Bahar DEMİREL/ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu belediye başkanları ile görüştü. Ak Parti Genel Merkezi'nde 70 belediye başkanı ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası belediye başkanlarına hitap eden...

14 Ekim 2014 Salı 20:32
Başbakan Davutoğlu: Çözüm Sürecini En Güçlü Şekilde Savunmaya Devam Edeceğiz






Bahar DEMİREL/ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu belediye başkanları ile görüştü. Ak Parti Genel Merkezi'nde 70 belediye başkanı ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası belediye başkanlarına hitap eden Davutoğlu, çözüm süreci vurgusu yaparak, "Çözüm süreci bizim irademizdir. En güçlü şekilde bu iradeyi savunmaya korumaya devam edeceğiz halkımızın huzuru için. Ama çözüm sürecinin kamu düzensizliğine bir bahane olarak kullanılmasına da izin vermeyeceğiz. Onların yaptığı vandalizm karşısında onlara da göstereceğiz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları ve yerel yöneticileri sahipsiz değildir" dedi.

"BÖLGE HALKININ ÜMİTLERİ TAHRİP ETMEK İSTENDİ"

Zor bir haftanın geride bırakıldığını ve toplantının zamanlamasının bu yüzden önemini belirten Davutoğlu, "Dinlediklerim daha açık ve berrak bir resim ortaya koymak bakımından ciddi ipuçları verdi. Bu vandallar, bu şiddet ve terör yanlıları aslında bayramda başlattıkları saldırılarla 3 temel hususu hedef aldılar. Kamu binaları ve kurumlar. İş yerleri tahrip edildi. Sivil araçlar yakıldı. Burada çözüm sürecinin bölgeye getirdiği barış ortamının yatırımları teşvik etmesiyle elde edilen ekonomik canlanma ve bölge halkının ümitleri tahrip etmek istendi" diye konuştu.

"DEMOKRASİ KAHRAMANLARI OLARAK BAŞINIZ DİK OLMALI"

Belediye başkanlarına hitap eden Davutoğlu, "Nasıl bir baskı ortamının kurulmak istendiğini biliyoruz. Sizler o baskı ortamına direnerek bölgede ve Türkiye'de demokrasiyi savundunuz. Son vandalizm ve şiddet eylemleri karşısında da dimdik durarak demokrasi kahramanı oldunuz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Şimdi demokrasi kahramanları olarak başınız dik olmalı. Sizler bölge halkının gerçek temsilcilerisiniz. Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da hala en büyük parti Ak Parti'dir. Oradaki kardeşlerimizin temsilcileri yerel yöneticiler olarak sizlersiniz. Gündeme getirdiğiniz konular talepleriniz tek tek gözden geçirilecek" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BİZİM İRADEMİZDİR"


Konuşmasında çözüm sürecine verdikleri öneme vurgu yapan Davutoğlu, "Çözüm süreci bizim irademizdir. En güçlü şekilde bu iradeyi savunmaya korumaya devam edeceğiz halkımızın huzuru için. Ama çözüm sürecinin kamu düzensizliğine bir bahane olarak kullanılmasına da izin vermeyeceğiz. Maalesef sosyal bir afet niteliğindeki bu şiddet yanlılarının, onlar böylesine bir afetin temsilcileri oldular. Onların yaptığı vandalizm karşısında onlara da göstereceğiz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları ve yerel yöneticileri sahipsiz değildir. Onların yıktığı her binayı daha güzel şekilde inşa edeceğiz" diye konuştu.

"YAKILAN ARAÇLARINIZ BİR İSE İKİSİ GELECEK"

Belediyelerin son dönemde yaşanan sokak olaylarında gördükleri her zararın karşılanacağını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sizin yakılan araçlarınız bir ise ikisi gelecek. Yangınlar sürerken bazı büyükşehir belediye başkanlarının sizlere itfaiye aracı vermediğini biliyoruz. Yangın sürerken itfaiye araçları depoda ya da garajda beklemesi bir suçtur. Biz belediyelere bu imkanları halkımız ihtiyaç hissettiğinde verilmesi üzerine verdik. Bununla ilgili de tedbir alacağız. Batıdan Orta Anadolu'dan bir kardeş belediye tahsis edilecek ve bunlar Türkiye'nin doğusunun batısının farklı olmadığını görecekler. Şimdi yardımlaşma seferberliği ilan ediliyoruz."

"BU VANDALLARIN, EŞKİYALARIN HEDEFİ KENDİNİZE GÜVENİNİZİ KAYBETMENİZ"

Sözlerine son verirken belediye başkanlarına 'özgüveninizi kaybetmeyin' çağrısı yapan Davutoğlu, "Her şey telafi edilir. Yıkılan bina yeniden yapılır. Yanan yerde çok daha güzel eserler inşa edilir. Telafi edilmeyecek tek şey özgüven eksikliğidir. Kendimize kaybettik mi işte o zaman telafisi mümkün olmayan bir yola gireriz. Zaten bu vandalların eşkıyaların hedefi de sizin kendinize güveninizi kaybetmenizi istediler. Ne olursa olsun özgüveninizi kaydetmeyin" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.