Başkan adaylarının tanıtımında medyanın gücü

CHP'den Beykoz Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Yard. Doç. Dr. Ünlü medyanın seçim sürecinde yapıcı rol üstlenmesini istedi

05 Ekim 2013 Cumartesi 01:05
Başkan adaylarının tanıtımında medyanın gücü







CHP'den Beykoz Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Yrd. Doç. Dr. Nafiz Ünlü'nün, Anadoluhisarı'ndaki Uskumru Restaurant'ta ''basınla tanışma'' toplantısına ''yerel basın''ın sorunları damgasını vurdu. Ünlü, belediye başkanı seçilmesi halinde yerel basının güçlendirilmesi için yapılması gerekenleri dile getirince, toplantıya katılan yerel basın temsilcileri, ''Bir siyasi adaydan ilk kez bu yönde bir çalışma yapılacağı bilgisini almaktan mutluyuz'' diyerek sorunlarını dile getirdiler.

Yrd. Doç. Dr. Ünlü, yaptıkları bir araştırma neticesinde işsizlik oranı olarak basın sektörünün birinci sırayı aldığını, basın sektöründe işsizliğin yüzde 22 boyutlarında olduğunu söyledi. Başkan adayı Ünlü, başkan olması halinde öncelikle ''Beykoz Yerel Basın Lokali'' kuracaklarını ve belediyenin diğer hizmetlerinden yararlanmak isteyen gazetecilere yüzde 25 indirim yapılacağını bildirdi. Ünlü şöyle konuştu:


'Basına öncelik verilecek'


''Belediyemizin gerçekleştireceği faaliyetleri basın mensuplarının rahat izleyebilmesi ve işleyebilmesi için kendilerine bir araç tahsis edeceğiz. İlçe dışına gerçekleştirilecek gezilerde basınımıza özel bir yer vereceğiz. Basılan gazetelerin her eve ulaşması için her türlü desteği sağlayacağız. Yerel Basın Ormanı kurarak, burada basına emeği geçenlerin adlarının yaşatılması için çalışmalar yapacağız. Mesela, emektar gazetecilerimiz için ödül yarışması düzenleyeceğiz. Dünya Basın Özgürlüğü gününün canlı bir şekilde kutlanması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.''


CHP aday adayı Yard. Doç. Dr. Nafiz Ünlü'nün açıklamaları gazetecileri heyecanlandırdı. İlk kez böyle bir projeyle karşılaştıklarını belirten yerel basın temsilcilerinden Olay Gazetesi'nden Eda Seskir, Özgün Haber'den Sedat Dalar, Beykoz Ses'ten Tayyar As ve Haber 216'dan Osman Kaya, en büyük sıkıntılarının yerel esnaf ve iş adamlarından ilan alma olduğunu söylediler.


'İlan geliri artmalı'


Basın temsilcileri, Beykoz'un 45 mahallesi bulunduğunu belirterek, ''Her mahallede muhabirimiz olmadığı için haber temininde sıkıntı yaşıyoruz. Belediyemiz bu konuda bize yardımcı olursa okuyucularımıza daha çok ulaşma şansı elde edebiliriz. Ayrıca ayakta kalmamız ancak ilan geliriyle mümkün. Ne yazık ki, bu konuda da büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konularda da belediye bize büyük destek verebilir'' diye konuştular.

Beykoz Belediye Başkan Adayı Yard. Doç. Dr. Nafiz Ünlü ise, hazırladıkları projenin bir taslak olduğunu, bunun daha da geliştirilmesi için basın sektöründen destek beklediklerini dile getirdi. Ünlü, ''İleriki günlerde bu konuda hep birlikte daha geniş bir proje hazırlayabiliriz ve bu projemizi Türkiye'nin dört bir tarafında tanıtabiliriz. Bu konuda da sizlerden destek bekliyorum'' diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.