Başkan Genç, Okul Ziyaretlerine Aralıksız Devam Ediyor

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, aralıksız devam ettiği okul ziyaretleri geleneğine Süleyman Çelebi İlk ve Ortaokulu’nda devam etti.

16 Nisan 2015 Perşembe 14:54
Başkan Genç, Okul Ziyaretlerine Aralıksız Devam Ediyor






Başkan Genç, Okul Ziyaretlerine Aralıksız Devam Ediyor

 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, aralıksız devam ettiği okul ziyaretleri geleneğine Süleyman Çelebi  İlk ve Ortaokulu’nda devam etti.  Ekibiyle birlikte,  ilçedeki okulları teker teker ziyaret ederek sorunlarını ele alan Genç, lojman içinde bulunan okula giderek,  okul aile birliği üyeleri ve eğitimcilerle bir araya geldi. 

Çocukların daha iyi bir eğitim alması için Sarıyer’deki okullara sık sık gidip,  sorunlarını bizzat yerinde incelemek ve çözüme kavuşturmak amacıyla ziyaret eden Başkan Genç, oldukça samimi ve misafirperver bir ortamda karşılandı. Sınıfları da gezip selamlayan Genç, kendisine yoğun ilgi gösteren miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
‘’SAGEM’ler okulların önüne geçmek için değil, destek olmak için açılmıştır’’
 

Sarıyer’in farklı mahallelerinde eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak için hizmet veren SAGEM’lerden bahseden Başkan Genç, öğretmenlerin "çocukları Ayazağa’da açılan SAGEM’e nasıl yönlendirebiliriz?" sorusunu cevaplandırdı.  Eğitim kalitesini yükseltmek, orta ve düşük gelir seviyesindeki vatandaşların çocuklarını diğerleriyle eşit seviyeye getirerek adaleti sağlamak amacıyla kurulan SAGEM’de yapılan etkinliklerden bahseden Başkan Genç, ‘’Amacımız okulların önüne geçmek değil, çocuklara okuldaki eğitimin yanında destek olmak, eksikleri tamamlamak. Çocuklarımız derslerin yanı sıra sosyal açıdan da önemli gelişim gösteriyor. Özellikle ilk ve ortaokullarda geçiş dönemi çok önemli.  SAGEM’lerde  eğitim gören 7-14 yaş grubu öğrencilerde çocukların yanlış yönlere gitmesini engellemek, kendini geliştirerek ayaklarının yere basacağı, öz güveni olacak bir ortamda yetişmeleri için çalışmalar yapılıyor. Çocukların dünyasında öğretmenleri vardır, siz eğitimciler olarak ilk eğitimi zaten okullarda veriyorsunuz.  SAGEM’ler okullara destek amaçlı açılmıştır". 
 
Başkan Genç: Bizim için en temel şey yaşamdır, Sarıyerlinin mutluluğu için çalışmaya devam ediyoruz
 
Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından verilen öğrenci burslarının da çok önemli olduğuna değinen Başkan Genç, ‘’Dünya’nın en zengini de Sarıyer’dedir en fakiri de, böyle bir uçurum söz konusudur. Bu konuda adil olmaya çalışıyoruz. Bizim temel anlayışımız şudur;  hiçbir şekilde insanların siyasi görüşü, inanışı, memleketi gibi şeyler problem olamaz. Böyle bir şey bugüne kadar olmadı, olmaması gerektiği konusunda da çaba içindeyiz. Çünkü bizim için en temel şey yaşamdır. Yaşamın içinde saygı, sevgi çerçevesinde yaşıyorsak o zaman huzurlu yaşarız. Hepimiz toplum önderleriyiz, toplumun  mutlu olması için çalışıyoruz. Yaşamda sosyal ve psikolojik yapıya önem vermemiz gerekiyor.’’ diye konuştu. 
 

Son Güncelleme: 16.04.2015 14:56
Anahtar Kelimeler:
SarıyerŞükrü Genç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.