Bekir Bozdağ'ın akıllara zarar sorusuna tepkiler çığ gibi 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili öncesi, AKP'li vekillerin kullandığı kutuplaştırıcı dil, nefret söylemi vatandaşların ve siyasilerin tepkilerine neden oluyor.

28 Nisan 2023 Cuma 19:31
Bekir Bozdağ'ın akıllara zarar sorusuna tepkiler çığ gibi 







Bekir Bozdağ'ın akıllara zarar sorusuna tepkiler çığ gibi 

Seçimlere sayılı günler kala Adalet Bakanı AKP milletvekili adayı Bekir Bozdağ'ın 'Ailenizi Kılıçdaroğlu'na mı, Tayyip Bey'e mi teslim edersiniz" sözlerine sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyürken Sırrı Süreyya Önder 'Bu kafaya bir çöp bile teslim edilemez' dedi.

Türkiye 14 Mayıs'da sandık başına gitmeye hazırlanırken, siyasi üslup akıl almaz düzeyde düştü. Adalet Bakanlığı gibi ağır bir sorumluluk sahibi şahıs muhalefeti eleştirmeşi bıraktı, hitap ettiği seçmenlerine akıllara zarar soru yöneltti. 

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul'daki adaylarından Sırrı Süreyya Önder, "Siz olsanız bir yere giderken ailenizi Kılıçdaroğlu'na mı, Tayyip Bey'e mi emanet edersiniz?" diye soran Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sert çıktı. Önder, "Hayata böyle bakabilen bir kafaya bir çöp bile teslim edilemez" diye konuştu.

Şanlıurfa'dan AKP milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'kutuptaştırıcı' açıklamaları siyaset gündemindeki yerini koruyor.


"Şanlıurfa Eşraf Buluşması"nda yaptığı konuşmada muhalefeti hedef alan Bozdağ, şu sözleri sarf etmişti: 

"14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak. Siz olsanız bir yere giderken ailenizi Kılıçdaroğlu’na mı emanet edersiniz Tayyip beye mi emanet edersiniz? Ailemizi emanet edemeyeceğimiz insanlara ülkemizi emanet etmeyelim."

Sosyal medyada da büyük tepki çeken Bozdağ'ın bu sözlerini, gazeteci Mirgün Cabas GAİN’deki proramında konuk ettiği Yeşil Sol Parti’nin İstanbul 1’inci bölge milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder’e sordu. 

Bozdağ'ın "Seçim akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözlerine yanıt veren Önder, "Şampanya içene ‘Afiyet olsun’, alnı secdeye değene de ‘Allah kabul etsin’ deyip geçeceğiz" dedi.

'MİLLET UZAYDA MANDIRA KURUYOR ARTIK'

Önder, şöyle konuştu:

"Kim nasıl kutlamak isterse öyle kutlayacak. Şu sevimsizliğin farkında değiller; hayata bu kadar müdahil olmak, kimin nasıl kutlayacağına, kutlama biçiminden bir yaşam tasavvuru çizmeye, onu bir korku silahına ya da bir teşvik aygıtına dönüştürmenin bu yüzyılda bir iş görmeyeceğini bilmiyorlar. Millet uzayda mandıra kuruyor artık."

"BU KAFAYA BİR ÇÖP BİLE TESLİM EDİLEMEZ"

Önder, Bekir Bozdağ'ın "Siz olsanız ailenizi Kılıçdaroğlu'na mı Tayyip Bey'e mi emanet edersiniz?" sözleri hakkında da, "Mesela bende bunun cevabı çok net. Bekir Bey'e teslim etmem. Bekir Bey'e teslim etmeyeceğim kesin. Çünkü hayata böyle bakabilen bir kafaya bir çöp bile teslim edilemez" dedi. 

Önder, Bozdağ'a şu tepkiyi gösterdi:

"Nasıl düşünüyor, nasıl aklına geliyor? Emanet ne demek? Neyi emanet ediyorsun? Bekçi kim, niye bekçi? Birinin ona ihanet edeceğini nereden çıkarıyorsun? Ne kadar ayıp. Yani Kemal Bey'in bu aileye ne yapacağını öngörüyor da, bu soruyu düşünüyor? Bak bu öyle ağızdan kolay çıkmış bir laf değildir. Bu laf çıkana kadar o nöronların arasında milyarlarca kere tur atmıştır; işe yarar, ahlaka dair bir istasyon bulamayınca, ağızdan böyle çıkmıştır. Allah ıslah etsin diyorum, ona dua ederek bitiriyorum."

ADAYLIK AÇIKLAMASI: 'BİRKAÇ FİRAR GİRİŞİMİM OLDU AMA...'

Önder, yeniden aday olması hakkında gelen "Ne oldu da biz bu şekilde yeniden beraberiz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Görev düştü diyelim. Sadece seçim değil. Aslında arkadaşlarım, seçimden sonra ortaya çıkacak Meclis aritmetiği ve ondan sonraki sürecin tanzimi, bu demokratik dönüşüm süreçlerinde ortaya çıkacak denklemlerde bir deneyim, hafıza ve benzeri şeylerle gönlümü çeldiler. Gerçekten de tarihsel bir kavşakta olduğumuz açık. Biz de, bundan sonrası artık kibre girer dedik. Birkaç firar girişimim oldu ama başarıyla engellediler."

'BU REJİMİN YERİNE NEYİN, NASIL KONULDUĞU 100 YILI BELİRLEYECEK'

Önder, sözünü ettiği 'kavşağı' şöyle tanımladı: 

"Bir dönemin sonuna geldiğimiz açık. Bu dönemin nasıl tasfiye edileceği, sonrasında yerine ne konulacağı önemli."

"Bu rejim gidecek, bu çok açık çünkü değişim ve dönüşüm arzusu artık çok görünür oldu" diyen Önder, "Yerine neyin, ne şekilde ve nasıl konulacağı önümüzdeki 100 yılı belirleyen en önemli bir yıl olacak, zaman dilimi olarak. İş tutma biçimi ve yordam olarak aynı öneme sahip olacak" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Bekir Bozdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.