Bozdağ “Cumhurbaşkanı eleştiri hakkını kullanmıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AYM’nin karına verdiği tepkinin eleştirilmesine de cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanı herkes gibi görüşlerini açıklama, eleştirilerini yapma hak ve yetkisine sahiptir.

02 Mart 2016 Çarşamba 08:18
Bozdağ “Cumhurbaşkanı eleştiri hakkını kullanmıştır”






 

  Bozdağ “Cumhurbaşkanı eleştiri hakkını kullanmıştır”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AYM’nin karına verdiği tepkinin eleştirilmesine de cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanı herkes gibi görüşlerini açıklama, eleştirilerini yapma hak ve yetkisine sahiptir. Nasıl CHP, HDP, MHP, Ak Parti kendi görüşlerini açıklıyorsa, eleştiri hakkını kullanıyorsa bu ülkenin Cumhurbaşkanı da eleştiri hakkını kullanabilir. Mahkemeler eleştirilemez, kararlar eleştirilemez diye bir şey yok. Mahkemeleri ve kararları kutsamayın” ifadelerini kullandı.

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Gerek hukuk devletini güçlendirmek, gerek insan hak ve hürriyetlerini her bir birey için hayata geçirebilmek için Türkiye’nin mutlaka yeni bir Anayasa yapmaya ihtiyacı vardır” dedi.

 Darbecilerin anayasası değil, milletin anayasası ile Türkiye’nin yoluna devam etmesi gerekir” diye konuştu.

  

 

Son Güncelleme: 02.03.2016 08:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.