CHP 81 ilde OHAL açıklaması yapacak

CHP, yarın 81 ilde olağanüstü hal uygulamasına karşı ortak basın açıklaması yapacak.

11 Ocak 2018 Perşembe 14:15
CHP 81 ilde OHAL açıklaması yapacak






ANKARA (AA) - CHP, yarın 81 ilde olağanüstü hal (OHAL) uygulamasına karşı ortak basın açıklaması yapacak.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Ocak'ta Ankara'da düzenlenecek "OHAL'de Yeter Forumu" öncesi, forumun koordinasyonunu sağlayan Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba imzasıyla, 81 il başkanlığına genelge gönderildi.

Bütün illerde, yarın saat 11.30'da yapılacak açıklamalarda, OHAL'in muhaliflerle mücadele amacı taşıdığı, KHK'ların toplumun tüm kesimlerine yönelik bir silah olarak kullanıldığı ifade edilecek.

OHAL'e karşı sivil toplum örgütleri ve sendikaların da katılacağı açıklamalarda, OHAL'in kaldırılması ve Türkiye'nin yeniden demokrasiye dönerek normalleşmesi çağrısı yapılacak.

Açıklamalarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı "OHAL'de Yeter Forumu'na" vatandaşlar davet edilecek.

Muhabir: Mehmet Tosun

Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.