CHP'li Hamzaçebi: Sizin projeniz ise seçim bildirgesine neden koymadınız?

Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ (Zonguldak), () - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, açıkladıkları, 'Merkez Türkiye' projesi için, "Bu bizim projemizdi" dediğini hatırlatarak, "Sizin projeniz ise bunu...

22 Mayıs 2015 Cuma 15:56
CHP'li Hamzaçebi: Sizin projeniz ise seçim bildirgesine neden koymadınız?






Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ (Zonguldak), () - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, açıkladıkları, 'Merkez Türkiye' projesi için, "Bu bizim projemizdi" dediğini hatırlatarak, "Sizin projeniz ise bunu kalkınma planına neden koymadınız? Yıllık programlara neden koymadınız? Hükümet programına neden koymadınız? Seçim bildirgesine neden koymadınız?" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde, CHP'li Belediye Başkanı Nuri Tekin'in belediye araç parkına kazandırdığı araçların teslim törenine katıldı. Hamzaçebi, tören sonunda gazetecilerin sorusu üzerine, 'Merkez Türkiye' projesine yönelik Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eleştirilerine cevap verdi. Başbakan Davutoğlu'nun CHP'ye yönelik saldırısı ile projeleinin aslında ne kadar doğru olduğunun ortaya çıktığını savunan Hamzaçebi, şöyle konuştu:
KİTABI BİR İŞE YARAMADI

"Sayın Davutoğlu, 'Stratejik Derinlik' isminde bir kitap yazdı. Maalesef bu kitap, kendisinin Dışişleri Bakanlığı döneminde hayata geçti. Türkiye dış politikada başı beladan kurtulmayan bir ülkeye dönüştü. Türkiye dış politikada yalnız kalmıştır. Komşuları ile neredeyse savaşa sürüklenir bir hale gelmiştir. 4 ülke ile Suriye, İsrail, Mısır ve Libya ile diplomatik ilişkisi kesilmiştir. Türkiye dünyada sesi çok çıkan, çok gürültü yapan ama sözü dinlenmeyen bir ülkeye dönmüştür. Sayın Davutoğlu'nun 'Stratejik Derinlik' kitabı Türkiye'de hiç bir işe yaramamıştır."
Başbakan Davutoğlu'nun, kitabın bir yerinde, 'Merkez' kelimesi kullanması nedeniyle o kelime üzerinde bir telif hakkı olduğunu iddia ettiğini ifade eden Hamzaçebi, şöyle devam etti:
"Böyle bir anlayış olmaz. CHP'nin 'Merkez Türkiye' projesi Türkiye'ye ekonomide çağ atlatacak bir projedir. Davutoğlu'nun aslında CHP'ye yönelik saldırısı, eleştirisi projemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Doğru bir proje açıklandı. Sayın Davutoğlu bunu kabullenemediği için 'bu bizim projemizdi' diyor. Sizin projeniz ise bunu kalkınma planına neden koymadınız? Yıllık programlara neden koymadınız? Hükümet programına neden koymadınız? Seçime giderken seçim bildirgesine neden koymadınız? Seçim bildirgesine koyamazdı. Çünkü böyle bir ufku ve düşüncesi yoktur."
İktidar partisinin, kendi projelerini duyduktan sonra CHP'yi takip etmeye başladığını savunan Hamzaçebi, "Bizi takip ediyorlar. Bundan mutlu oluyoruz. 'Emekliye 2 maaş ikramiye' dedik. Hemen toplanıp maaşı bin liradan az olan emekliye 100 lira zam yaptılar. Bu bizim sayemizdedir. 'Merkez Türkiye' projesi bizim projemizdir. Bizi takip ediyorlar. Bizi daha çok takip edecekler. CHP iktidara doğru yürümektedir. Yüzde 40'ların altına inmiş bir AKP vardır. Kararlı adımlarla ciddi çalışmalarla iktidara doğru yürüyen bir CHP vardır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.