Davutoğlu: CHP'nin Cumhuriyetçiliği, belki bir gazeteyle ilgilidir

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, CHP’nin Türkiye’deki her darbenin yanında ya da arkasında olduğunu öne sürdü. "Cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir, belki bir gazeteyle, Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili olabilir" diyen...

18 Ocak 2015 Pazar 15:35
Davutoğlu: CHP'nin Cumhuriyetçiliği, belki bir gazeteyle ilgilidir






Davutoğlu: CHP'nin Cumhuriyetçiliği, belki bir gazeteyle ilgilidir

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, CHP’nin Türkiye’deki her darbenin yanında ya da arkasında olduğunu öne sürdü. "Cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir, belki bir gazeteyle, Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili olabilir" diyen Davutoğlu, "Dikkat edin, o gazete Peygamber efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı. Cumhur yoktu. Ama Kılıçdaroğlu, o hakaretlerin yanında, arkasında durdu" diye konuştu. Davutoğlu, CHP'ye yüklenmeyi sürdürerek, "Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladığınızı çıkın ve açıklayın. İşte bunların Cumhuriyetçilikleri bu kadar" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti il kongresine katılmak üzere İstanbul'dan karayoluyla Tekirdağ’a geldi. Başbakan Davutoğlu, kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’nda Ayna grubunun ‘Kiziroğlu’ şarkısından uyarlanan seçim şarkısıyla karşılandı. Kongre salonunda konuşan Davutoğlu’na Tekirdağspor'un sarı- siyahlı atkısı hediye edildi.
Kongredeki konuşmasında, Türkiye’nin Avrupa tarihinin bir parçası olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
"Son 12 yıl içerisinde Türkiye'de demokrasiyi yeniden inşa etme; 60 yıldır demokrasi tarihimizde darbelerin getirdiği bu kısıtlamalara karşı özgürlüklerin mücadelesini verdik. Tekirdağ bir özgürlükler kalesi olacaktır. Son 12 yıl içinde bütün yasaklara karşı tam bir seferberlikle demokrasiyi inşa, ihya ettik ve demokrasiyi vazgeçilmez bir temel değer olarak benimsenmesini sağladık. Avrupa yolunda attığımız adımları en iyi Tekirdağlılar bilir. Türkiye, Avrupa tarihinin bir parçasıdır ve Avrupa geleceğinin de bir parçası olacaktır. Hem değerlerimizi koruyacağız, hem de Avrupa ile bütünleşmenin kararlı yürüyüşlerini sürdüreceğiz. Geçen hafta Paris’te sadece teröre karşı yürümedik. Aynı zamanda Avrupa’daki yabancı düşmanlığına karşı sesimizi yükselttik."
Ahmet Davutoğlu, dünyanın neresinde olursa olsun, teröre karşı ilkeli bir tavır sergiledikleri görüşünü savunurken, "Bir kez daha Tekirdağ’dan sadece ülkemize değil, Avrupa ve tüm dünyaya seslenerek diyorum ki; fikir özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlına gelmez. Hem teröre karşı dimdik duracağız. Hem de alemlere rahmet olarak gelmiş olan Hz. Peygambere karşı da yapılmış olan hakarete en yüksek sesle, gür sesle sesimizi yükselteceğiz. Biz Selçuklunun, Osmanlı’nın devamıyız ve Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz" diye konuştu.
"MAKEDONYA’YA BİNLERCE BAYRAK VE KURAN"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önceki Makedonya ziyaretinden kendisinden Türk bayrağı istendiğini hatırlatırken onlara verdikleri bu sözümü yerine getireceklerini, önümüzdeki haftalarda Üsküp, Kalkandelen ve Makedonya’nın her yerine isteyen her aileye al bayrak, kuran ve Türkçe sözlük hediye edeceklerini söyledi.
Salondaki partililerin 'Hocam bizi Kudüs’e götür' diye tempo tutması üzerine Başbakan Davutoğlu, "İnşallah bir gün özgür Kudüs’te hep berber olacağız" karşılığını verdi.

"HER DARBEDE CHP VAR"


CHP ve ‘Paralel yapıyı’ eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki her darbenin yanında ya da arkasında CHP'nin olduğunu öne sürerken şöyle devam etti:
"Trakya; her zaman demokrasinin kalesi oldu. Demokrat bir zihniyete sahip oldu. Trakya hiçbir zaman CHP’nin tek parti zihniyetine tabi olmadı. Darbe değil, özgürlüklerin yanında oldu. İşte şimdi de özgürlüklerin teminatı AK Parti’dir. Türkiye son 12 yıl içerisinde nasıl demokrasi ile taçlanmışsa, önümüzdeki dönemde 2023’e doğru giderken yükselen Cumhuriyetimizi kökleşen demokrasi ile birleştireceğiz. Biz Cumhuriyetçiyiz. CHP gibi sadece adında Cumhuriyet olan bir parti değiliz. Gönülden, yürekten Cumhuriyetçiyiz. Kılıçdaroğlu, bütçe konuşmasında Mısır’daki darbecilere sahip çıkınca ona; ‘Sahip çıkıyorsunuz. Çünkü siz de darbecisiniz’ demiştim. Türkiye’deki her darbede ya yanında ya arkasında ya önünde CHP oldu. Şimdi samimi CHP’lilere seçmenlerine sesleniyorum. Son olarak 17-25 Aralık ile 19 Ocak Adana MİT TIR’larına yapılan baskınla, 27 Mart’ta benim odamı dinleme ihanetine düşen çeteyle, Kılıçdaroğlu’nun yan yana durmasını içinize sindiriyor musunuz? Herkes sınavda, kimse demokrasi ve millete hesap verme sınavından kaçamaz. Bir hanımefendi CHP milletvekili, Kılıçdaroğlu’na ‘paralel çeteyle’ işbirliğine ilişkin 12 soru yönetti. Daha Kılıçdaroğlu’ndan cevap yok. Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız, çıkın ve açıklayın."

"CUMHURİYETÇİLİKLERİ BELKİ BİR GAZETEYLE İLGİLİDİR"


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyetçilik yaparken cumhuriyetçilik iddiasında bulunurken, hem de dini istismar eden hayır hasenat peşinde olanların iyi niyetini istismar ederek, Türkiye'de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. İşte bunların Cumhuriyetçilikleri bu kadar" dedi. Başbakan Davutoğlu, öyle devam etti:
"Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhuriyetçiliği, cumhurla ilgili değildir. Belki bir gazeteyle; Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili değildir. Cumhuriyet'le ilgili değildir. Dikkat edin, o gazete Peygamber efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı. Cumhur yoktu. Ama Kılıçdaroğlu, o hakaretlerin yanında, arkasında durdu. İşte biz buradan sesleniyoruz. Her türlü basın özgürlüğü ülkemizde teminat altındadır. Her türlü teröre karşı da her türlü güvence alacağız. Ama milletin değerlerine, hele 1.5 milyar Müslümanın alemlere rahmet olarak gördüğü Hazreti Peygambere hakaret edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz."
"CHP, SADECE KIYILARDA CUMHURİYETÇİLİK YAPAR”
Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürdü. Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin kendi içinden, 'Cumhurun tepesi' olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanlığı’na bir aday koyabilme cesareti gösteremediğini ifade ederken şöyle konuştu:
"Kılıçdaroğlu madem Cumhuriyet aşığıydın, niçin aday olmadın? Niçin cumhurun önüne çıkıp da Cumhuriyeti taçlandırmak için ‘Ben Cumhurbaşkanı adayıyım’ deme cesareti gösteremedin. Gösteremezler, çünkü milletten onay ve izin alamayacaklarını bilirler. Gelirler, Trakya’da, İzmir’de, Ege, Akdeniz, Trakya kıyılarında Cumhuriyetçilik yaparlar. Cumhuriyetçilik Türkiye’nin her santimetre karesinde yapıldığı zaman Cumhuriyetçiliktir. MHP neden kendi içinden bir aday çıkaramadı. Çünkü oda bilir ki Milliyetçilik sadece onun ismindedir. Türkiye de milliyetçilik iddiasında bulunmak için, vatanperverlik iddiasında bulunmak için Namık Kemal’in izinde yürüyebilmek için Hakkari’de de, Edirne’de, Kars’ta da, Muğla’da da aynı sözü söylemek lazım. Bahçeli, Tunceli’ye gitti sadece valilik önünde konuştu ve geri döndü. Biz nereye gidersek gidelim, vatandaşımızın teriyle kucaklaşırız. Vatandaşımızın kokusundan, yüreğinden güç alırız. Sadece biz kendi adayımızı çıkardık. Diğerleri ne yaptı? Pensilvanya yapılan siyaset mühendisliği ile çatı aday buldular. Kaybedince de Kılıçdaroğlu ‘halk tanımıyordu’ dedi. Peki halkın tanımadığı birini neden aday gösterdiniz."
PİRİNCİN KDV’SİNİ YÜZDE 1’E İNECEK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının son bölümünde pirinçteki KDV oranının önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda ele alınarak yüzde 8’den yüzde 1’e indirileceğini söyledikten sonra tribünlere giderek partilileri selamladı. Partili bir kadın elindeki Osmanlı tuğrası bulunan tabloyu da Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hediye etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongredeki konuşmasının ardından sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya geleceği Ramada Otel’e geçti.
Ak Parti Tekirdağ il kongresinin yapıldığı salona Ergene ilçe teşkilatı tarafından üzerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafları yer aldığı ve ‘Ergene kirliliğini dert edinip, temizleyen Ak elleri unutmayacak’ yazılı pankart asıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.