• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Demirtaş, Erdoğan Başbakan olarak kalsın
Politika
Yayınlanma: 02 Ağustos 2014 - 05:34

Demirtaş, Erdoğan Başbakan olarak kalsın

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Gaziantep'te yaptığı konuşmada her iki adayın da devletçi gelenekten geldiğini söyledi.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Demirtaş, Erdoğan Başbakan olarak kalsın
Demirtaş, Erdoğan Başbakan olarak kalsın


Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gaziantep'te bir otelde düzenlenen etkinlikte, cumhurbaşkanı seçiminde gerçek bir demokrasinin halkın önüne sunulamadığını söyledi.

Ülkeyi ve halkları teslim almaya çalışan egemen devletçi anlayışla yarıştıklarını savunan Demirtaş, "Bir tarafta devletçi gelenek iki aday çıkardı. Diğer tarafta halklar, tek adayla bu seçime gidiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimiyle Türkiye'nin bir yol ayrımına geldiğini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Şu anda kavşakta duruyoruz. 9 gün sonra yapılacak tercihle ya bu kavşak özgürlüğe doğru giden yola sapacak ve oradan yürüyeceğiz ya da otoriter bir anlayışla tek adam yaratıp başımıza bela edeceğiz. Oy vermiş olanların da vebaliyle günahıyla, bu ülkenin bütün ezilenleri daha fazla ezilmeye devam edecek. Sadece koltuk kimin olacak meselesi değil bu. Koltuk bir kişinin mi olacak, halkların mı olacak meselesi."

BAŞBAKAN OLARAK KALSIN

AK Parti'ye oy verenlere de seslenen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Başbakanı, Başbakan olarak seviyorsanız ona oy vermeyin, cumhurbaşkanı yapmayın. Başbakan olarak kalsın, 2015 seçimlerine kadar görevinin başında olsun. Onu denetleyecek, onu frenleyecek, yanlışlarını dizginleyecek, halkın yararına politika üretecek bir halk başkanı seçin onun başına. Aklı başında AKP'linin bunu yapması lazım. Yoksa duygusal bir kararla 'bu benim başkanım, genel başkanımdır, onu cumhurbaşkanı da yapayım' derseniz yarın oluşacak bütün suç ve günahlarda sizin de payınız olur. Bunu yapmayın, bu yanlışa düşmeyin derim. Çünkü kendisi şu anda bu ülkeye kardeşlik vadetmiyor. Kendisi bu ülkenin yarısını burnundan getirmek üzere cumhurbaşkanı olmaya hazırlanıyor."

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ayrım gözetmeden herkese eşit derecede hizmet sunacağını dile getiren Demirtaş, yanlışları da engelleyeceğini vurguladı.

"AKP'ye kan kustururum" anlayışıyla aday olmadığına işaret eden Demirtaş, "Yarın bir gün cumhurbaşkanı olduğumda benim partim HDP iktidarda olsa ve yanlış yapsa onu da engellerim. Ezilenin aleyhine bir yasa çıkarsın HDP, veto ederim. Bunu AKP yapsa da veto ederim" dedi.

Siyasete girdikten sonra, "ahlaksızlık olur" anlayışıyla para kazandıracak işlerle uğraşmadığını savunan Demirtaş, Başbakanın da maaşı dışında hiçbir şeyle geçinmemesi gerektiğini vurguladı.

Üç adayın da bir televizyon programında halkın karşısına çıkması önerisini yineleyen Demirtaş, vatandaşın ona göre karar vermesini istedi.

Başbakan Erdoğan'ın oy alabilmek uğruna halkı ayrıştırdığını savunan Demirtaş, "Birbirimizden nefret etmeyelim, kin kusmayalım. Birbirimizi düşman olarak görmeyelim" diye konuştu.

Demirtaş, hayal satmadıklarını ve gerçekleşebilir politikalardan söz ettiklerini kaydetti.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Haziran ayı anketi bomba gibi! Sürpriz sonuçlar geldi: İstanbul ve Ankara’da dengeler değişiyor
Haziran ayı anketi bomba gibi! Sürpriz sonuçlar geldi: İstanbul ve Ankara’da dengeler değişiyor
5 Büyükşehir'de Şaşkınlık Yaratan Anket Sonuçları: CHP Farkı Açmış... Kimse Böyle Bir Sonuç Beklemiyordu!
5 Büyükşehir'de Şaşkınlık Yaratan Anket Sonuçları: CHP Farkı Açmış... Kimse Böyle Bir Sonuç Beklemiyordu!
Çanakkale’de icra müdürüne ‘rüşvet’ten tutuklama
Çanakkale’de icra müdürüne ‘rüşvet’ten tutuklama
Zafer Partisi Çevre Günü için
Zafer Partisi Çevre Günü için "Ümit Özdağ'a Özgürlük" fidanları dağıttı
Son Haberler
MEB'den flaş cep telefonu kararı: Liselerde cep telefonuna şok yasak
MEB'den flaş cep telefonu kararı: Liselerde cep telefonuna şok yasak
Şaşırtan keşif: Elektrik faturasında devrim! O düğmeye basınca tasarruf mümkün
Şaşırtan keşif: Elektrik faturasında devrim! O düğmeye basınca...
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar vergisinde devrim
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar...
Damakları şenlendiren tarif:Patates püreli dana rosto tarifi... 7’den 70’e damak çatlatan lezzet
Damakları şenlendiren tarif:Patates püreli dana rosto tarifi... 7’den...
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
Niğde'de ilaç fabrikası yandı, zarar büyük
Niğde'de ilaç fabrikası yandı, zarar büyük

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.