Demirtaş:Hedefimiz kitle partisi olmak

HDP adayı Selahattin Demirtaş,seçim sonuçları değerlendirdi.

10 Ağustos 2014 Pazar 19:24
Demirtaş:Hedefimiz kitle partisi olmak






Demirtaş:Hedefimiz kitle partisi olmak

İstanbul ve İzmir'de oy oranını sürpriz bir şekilde yükselten HDP'nin adayı Demirtaş, sonuçlarla ilgili olarak hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Biz bu seçimle birlikte yeni bir başlangıca adım atmış olduk. Seçimler, bütün kimlik ve bütün inançlarla bir arada emekten, özgürlükten ve barıştan yana gelecek kurma kararlılığın göstergesi olmuştur" dedi. Demirtaş, "Irkçı-mezhepçi çizginin çatı çizgisi dahil olmak üzere iflas ettiği ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, 30 Mart'ta partinin aldığı oyu ciddi biçimde artırarak yüzde 9.7'ye ulaştı. 40 ilde yüzde 1'in üstüne çıkan Demirtaş, sonuçların açıklanmasından sonra "Hemen hemen hedeflediğimiz orana ulaştık. Aynı ilkeleri daha ısrarlı biçimde savunmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da seçim sonuçlarını değerlendirmek için bir basın mensuplarının karşısında çıktı. Burada bir açıklama yapan Demirtaş, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ederek; " Hemen yarından başlayarak partimizi Türkiye'nin her yerinde güçlü bir örgütlülüğe, büyük bir kitle partisi haline getirmek ilk hedefimiz olacaktır. " dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı yüzde 9,7 oy oranıyla partisinin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aldığı 6,44 oyu yüzde 50 oranında artırarak büyük bir başarıya imza attı. HDP, Şanlıurfa ve Van dışında 81 ilin tamamında oylarını artırırken 30 Mart'ta hayal kırıklığı yaşadığı İstanbul ve İzmir'de büyük artış yaşadı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.