Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Ölüm şebekesine 'Artık yeter' dememiz gerekiyor

ANKARA, () - DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesimindeki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Millet olarak her ferdimizin, doğulusu- batılısı, güneylisi- kuzeylisiyle,...

07 Eylül 2015 Pazartesi 17:18
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Ölüm şebekesine 'Artık yeter' dememiz gerekiyor






ANKARA, () - DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesimindeki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Millet olarak her ferdimizin, doğulusu- batılısı, güneylisi- kuzeylisiyle, Türk'ü- Kürdü'yle, Arabı'yla her birimizin bilhassa 30-40 yıldır bu millete yönelmiş ölüm şebekesine karşı 'Artık yeter' dememiz ve hep birlikte bu ateşi söndürmek için üzerimize düşen görevleri hakkıyla yerine getirmemiz gerekiyor" dedi.
Kenya heyetini kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyanet İşleri Başkanı, Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin sorulan soru üzerine, şöyle konuştu:
"Bu gece milletçe aldığımız haberler dolayısıyla büyük hüzünler yaşadık. Öncelikle şunu açıkça ifade etmek isterim; coğrafyamızın ateşler içinde yandığı bir zaman diliminde dünyadaki bütün mazlum, mağdur, mahrumların milletimize umut bağladığı bir zamanda milletimizi, ülkemizi bu ateşin içine çekme teşebbüsleri Allah'ın izniyle tutmayacaktır. Millet olarak her ferdimizin, Doğulusuyla, Batılısıyla, Güneylisiyle, Kuzeylisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla her birimizin bilhassa 30-40 yıldır bu millete yönelmiş ölüm şebekesine karşı 'Artık yeter' dememiz ve hep birlikte bu ateşi söndürmek için üzerimize düşen görevleri hakkıyla yerine getirmemiz gerekiyor. Hz. İbrahim'in ateşini söndürmeye giden karınca misali her birimize bu konuda ayrı ayrı görevler düşüyor. Bilhassa akıl, iman, vicdan, izan sahibi her insanın bu ölüm şebekesine karşı varlığımıza, birliğimize, huzurumuza, barışımıza, kardeşliğimize karşı on yıllardır kast eden bu ölüm şebekesine karşı her bir Müslüman'a, her bir kardeşimize, her bir vatandaşımıza vazifeler düştüğünü açıkça ifade etmek istiyorum."

"ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle devam etti:
"Bizim varlığımız, huzurumuz, güvenliğimiz, emniyetimiz, birliğimiz, beraberliğimiz için hayatını kaybeden bütün ciğerparelerimize, yavrularımıza, şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimize öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Onların anne babalarına, sevenlerine ve bütün acılara rağmen birlik beraberlik kardeşlikte ısrar eden milletimize baş sağlığı diliyorum. Allah'ın merhameti, adaleti, mağfireti ne kadar hak ise gazabı, laneti, kahrı da o kadar haktır. On yıllardır bir taraftan bu ülkenin eli kalem tutacak çocuklarını dağlara götürüp onlardan kardeş katili yapanlar sonra onlarla birlikte yine bu ülkenin çocuklarının canlarına beyhude davalar uğruna kast edenler, Allah'ın 'Kahhar' ismiyle kahrolacaklarından hiçbir şüphemiz olmasın. Hep birlikte milletin her ferdi köylüsüyle, şehirlisiyle, öğretmeniyle, imamıyla, mühendisiyle, müftüsüyle hangi vazifeleri yapıyorsak yapalım hep birlikte ülkemizi kuşatan bu fitne ateşini söndürmek için elimizden gelen her türlü vazifeyi yerine getireceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum."
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bütün acıların hep birlikte aşılacağını belirtirken, "Henüz biz de sizler gibi kaç ciğer paremiz, kardeşimiz şahadet şerbetini içti bilmiyoruz ama bir kişi bile olsa öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Mazlum ve mağdur dünyadan gelen ve ülkemizi ziyaret eden dünyanın bütün mağdur, mahrum insanların duaları bu milletin arkasındadır. Bütün bu acıları, fitneleri hep birlikte aşacağız ve ülkemizi, milletimizi, coğrafyamızı kuşatan ateş çemberlerine çekme teşebbüsleri Allah'ın izniyle ve bizim güçlü iradelerimizle her birimizin yüce yüksek dualarıyla inşallah tutmayacaktır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.