• BIST 100

    9255,97%-0,25
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,59% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4140,61% 0,91
  • Ç. ALTIN

    6729,79% 0,00

Erbakan: Esnaf ve KOBİ'lere 100'er bin TL'lik faizsiz kredi verilmeli

Yeniden Refah lideri Erbakan; "Tüm bu müteşebbislerimize can suyu olacak 100’er bin TL'lik, altı ay ödemesiz ve en az 48 ay vadeli faizsiz kredi" verilmesi çağrısında bulundu.

Politika 14.04.2020 17:15:52
Erbakan: Esnaf ve KOBİ'lere 100'er bin TL'lik faizsiz kredi verilmeli

Fatih Erbakan: Esnaf ve KOBİ'lere 100'er bin TL'lik faizsiz kredi verilmelidir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan; Korona tedbirlerine ilişkin,  'Tüm bu müteşebbislerimize can suyu olacak 100’er bin TL'lik, altı ay ödemesiz ve en az 48 ay vadeli faizsiz kredi Devletimiz tarafından, teminat ve ipotek aranmadan verilmeli ve böylece esnafımıza can suyu sağlanmalıdır.' çağrısında bulundu.

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, 'İçinde bulunduğumuz günlerde 'Koronavirüs' krizi sebebiyle, piyasalarda belirsizlik ve çok ciddi bir gelecek kaygısı hakim durumda. Devletin açıkladığı destek paketi ise maalesef ki son derece yetersiz.  Oysa ki hepimizin bildiği gibi, Devletler vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmak için, vatandaşına hizmet etmek için oluşturulmuş organizasyonlardır.  En özet ifadeyle;  'Devlet vatandaşı için vardır' değerlendirmesinde bulundu.

KOBİ'LERE VE ESNAFA ACİLEN FAİZSİZ CANSUYU KREDİSİ VERİLMELİ

İş veren ve esnafın durumunun kötü olduğunu kaydeden Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu duruma derhal dur demek, önümüzdeki dönem için somut Devlet güvencesi vermek, acil olan durumlara acil tedbirler geliştirmek, Esnafı, KOBİ’leri ÇEK-SENET, BORÇ-FAİZ sarmalından kurtarmak ve ödenemeyen kredilerin yapılandırılmasında destekleyici çözümler üretmek, siyasi iktidarın görevidir.

Bu sebeple; 'Korona' krizi nedeniyle iş yeri kapatılan KOBİ ve esnafa devlet tarafından acilen, faizsiz can suyu kredisi verilmelidir.  Siyasi  iradenin acil, yaygın ve somut bir eylem planı çıkartarak çözüm üretmesini  tüm esnaflarımız ve küçük ölçekli üreticilerimiz adına talep ediyoruz.'

EKONOMİK HAYAT DURDU AMA KİRA, KREDİ VS. ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Ülkemizde hizmet veren Esnaf ve Sanatkar  ile KOBİ'lerin Koronavirüs tedbirlerinden son derece olumsuz etkilendilerini vurgulayan Erbakan,  'Ekonomik hayat  durdu.  Çarşılar, sokaklar bomboş. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile çarşılar, oteller, lokantalar, kahvehaneler, kafeteryalar, internet ve nargile kafeler, çay bahçeleri, kuaför ve berberler v.s. faaliyetleri önü açık bir süre için durduruldu.  Taksiler, minibüsler boş dolaşıyor. Küçük esnafın gelirleri dip seviyeye indi, hatta sıfır oldu.  ANCAK kira, vergi, kredi, elektrik, SGK ödemeleri aynen devam ediyor. Küçük Esnaf ve KOBİ’ler işyerleri kapalı da olsa, vicdani olarak yanlarında çalışan insanların ödemelerini aksatmamaya dikkat ediyorlar; İş yeri kirası, günü gelen çek ve ödemeler, SGK ve Bağ-Kur prim ödemeleri devam ediyor.' şeklinde konuştu.

100'ER BİN LİRALIK FAİZSİZ CAN SUYU KREDİSİ

'Yeniden Refah Partisi olarak ülke ekonomimizin belkemiği olan orta direğimizi bu zor durumdan kurtarmak için Siyasi iradeyi acilen göreve davet ediyoruz' diyen Erbakan ; 'Zor durumda olan bu işletmelerin en azından devlete olan vergi, SGK primi ödemeleri, devlet bankalarına ve kefalet kooperatiflerine olan borçları, kira ve personel maaşlarını ödeyebilmesi için, tüm bu müteşebbislerimize can suyu olacak 100’er bin TL'lik, altı ay ödemesiz ve en az 48 ay vadeli faizsiz kredi Devletimiz tarafından, teminat ve ipotek aranmadan verilmeli ve böylece esnafımıza can suyu sağlanmalıdır. Esnaf ve KOBİ kesimi için planlanacak önlemler de, Korona ile mücadelenin ayrılmaz bir parçası olarak düşünülmelidir.

Korona virüsünden Allah’ın izniyle kurtulacağız, ANCAK ekonomik alanda gerekli önlemler alınmadığı takdirde, milyonlarca küçük esnaf/sanatkar ve KOBİ’lerimizi yok olmaya terk etmiş oluruz ve bu da bütün bir ülkeyi en olumsuz şekilde etkiler.' ifadelerini kullandı.

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR