Erdoğan, Asıl kırıcı davranan Amerika

Başbakan Erdoğan ABD yönetiminin Ankara'ya yönelik açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları

20 Temmuz 2014 Pazar 12:06
Erdoğan, Asıl kırıcı davranan Amerika






Erdoğan, Asıl kırıcı davranan Amerika

Başbakan Erdoğan ABD yönetiminin özeliştiri yapması gerektiğini belirterek Türkiye'ye yönelik eleştirilere sert cevap verdi. TGRT Haber'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin kendisinin İsrail'i eleştiren sözleri için "kırıcı ve yanlış" açıklamasında bulunduğunun hatırlatılması üzerine, söz konusu açıklamayı dinleyemediğini belirterek, Türkiye'nin Gazze konusundaki hassasiyetine dikkat çekti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin "kırıcı ve yanlış" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır" değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

"Sizin ifade ettiğiniz gibi bir ifadeyi kullanmışsa ben öncelikle Amerika'yı öz eleştiriye davet ediyorum. Asıl üzücü, kırıcı açıklamaları Amerika yapmıştır şu ana kadar. Bütün bu ölümlerin, Gazze'nin bombardıman altında tutulmasının ki, 500 ton bomba şu ana kadar yağdırılmıştır. Bütün bu olayların neticesinde 300'ü aşkın insan ölmüştür. Bunların karşısında hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır. Biz hiç bir zaman kalkıp da 'Amerika bu işte belirleyicidir' ifadesini bu noktada, bu duruşla göremeyiz ve güvenemeyiz de. Çünkü böyle olmaması gerekir. Bugün Amerika'nın dünya barışına katkısının çok daha fazla olması lazım. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bir üyesi olarak adil davranması gerekir. Ben Çin'in yapmış olduğu açıklamayı takdirle karşılıyorum, budur adil yaklaşım, bunu ortaya koymak gerekir. Şu anda hepsinin İsrail'in yanından yer alması düşündürücüdür."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.