Erdoğan neden Samsun'u seçti?

AK Partili Mehmet Ali Şahin 'Erdoğan, Köşk çalışmalarına Samsun'dan başladı, çünkü Milli Kurtuluş'un meşalesi oradan tutuştu' dedi.

06 Temmuz 2014 Pazar 09:09
Erdoğan neden Samsun'u seçti?






Erdoğan neden Samsun'u seçti?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Genel başkanımız, başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili çalışmalara Samsun'dan başladı. Niye Samsun'dan başladı; çünkü Samsun milli kurtuluş savaşının meşalesinin tutuşturulduğu bir ildir" dedi.

İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Şahin, partisinin Sinop'ta, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde düzenlediği iftara katıldı. Burada yaptığı konuşmada tüm İslam aleminin ramazan ayını kutlayan Şahin, "Tüm İslam dünyası bu ramazan ayını huzur ve barış içerisinde geçirebilmeli, geçirmesi de icab eder. Ama geçirebiliyor mu? Maalesef geçiremiyor." diye konuştu.

"MÜSLAMANLAR İÇİNDE EN HUZURLU ÜLKEYİZ"

Türkiye'nin hemen yanında, sınırda olanların ramazanı huzur içinde geçiremediğini dile getiren Şahin, "Bu mübarek ayda bile aynı dine mensup olduğunu bile bile birbirlerine zarar vermek için adeta birbirlerini öldürmek için hücum edebiliyorlar. Bu Müslümanlıkla, mübarek ayla hiç bağdaşabilir mi? Halkı Müslüman olan ülkeler içerisinde Müslümanlığı en iyi yaşayan huzur ve barış içerisinde şu mübarek ayı değerlendiren millet bizim milletimizdir. Müslüman Türk milletidir. Böyle bir milletin bireyi olmaktan da hepimiz övünç duymalıyız" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN NEDEN SAMSUN'U SEÇTİ?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret eden Şahin, Türkiye'nin 10 Ağustos'ta ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gideceğini belirterek, şunları söyledi: "Şimdi 3 tane cumhurbaşkanı adayı TBMM başkanlığına bildirildi. Yasadaki mevcut şartları taşıyanlar ve bu bildirilenler Yüksek Seçim Kuruluna intikal etti. Sanıyorum önümüzdeki hafta da adaylar kesinleşecek. Genel başkanımız, başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili çalışmalara Samsun'dan başladı. Niye Samsun'dan başladı; çünkü Samsun milli kurtuluş savaşının meşalesinin tutuşturulduğu bir ildir. O Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda önemli köşe taşlarından biridir, belki de ilk taştır. Genel Başkanımız yarın da Erzurum'da olacak. Bizim Kurtuluş Savaşı'na giderken, cumhuriyete doğru ilerlerken Samsun ve Erzurum önemli illerimizdir.

Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız seçim çalışmalarına bu illerden başlamak suretiyle bir mesaj vermek istiyor. Eski Türkiye geride kalmıştır. Yeni bir Türkiye inşa etmeye, yeni bir anlayışla, yeni bir demokrasi anlayışıyla ve millet egemenliğini daha da ön plana çıkaracak bir anlayışla yeni bir Türkiye inşa etmenin adımlarını attığımız bir süreçtir bu süreç. Cumhurbaşkanı adayımızın bu cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili kendisini tanıtmaya ihtiyacı var mı? İl il dolaşmaya 'ben cumhurbaşkanı adayıyım bana oy verin, beni tanıyın' demeye ihtiyacı var mı? Onu Türkiye tanıyor. Onu bu millet tanıyor, sadece Türkiye değil dünya tanıyor."

"EN FAZLA YATIRIMI DEMOKRASİYE YAPTIK"

AK Parti iktidarı olarak ülkeye yaptıkları en önemli hizmetlerden birinin demokrasi alanında yaptıkları yatırımlar olduğunu ifade eden Şahin, "En fazla yatırımı demokrasiye yaptık. Demokrasiye yatırım yapmak demek millet iradesini bu ülkede tek belirleyici kılmak demek. Çünkü bu ülkede millet iradesi tek belirleyici değildi. Aslında 10 Ağustos'ta yapılacak seçimde halkın önüne cumhurbaşkanı seçmek için sandık konulması demokratik açıdan Türkiye'de bir reformdur, adeta bir devrimdir. Ama Türkiye buraya kolay gelmedi" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ GELECEĞE GÖTÜRMENİN ÇABASINDAYIZ"

Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin 12 yıl içerisinde dünyada dikkatle takip edilen büyük bir ülke haline geldiğini söyledi.

Ülkede daha yapılacak çok şey olduğunu vurgulayan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz günü birlik hareket eden bir parti ve iktidar değiliz. Biz önümüze bakıyoruz. Yeni hedefler koyuyoruz. '2023' dedik. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde 2023 yılında Türkiye'yi nereye götüreceğimizi planlamış ve Türkiye'ye istikamet gösteren, geleceği düşünmesini, geleceğe bakmasını hedefleyen ve böylece Türkiye'de daha ileri noktalara gitmemizi, oraları yakalamamızı isteyen bir gayret ve çalışma içerisindeyiz. Şimdi genel başkanımız, başbakanımız, halkımız teveccüh ederse, destek verirse ki destek vereceğine inanıyorum, inşallah 2023 yılını onun cumhurbaşkanlığında Türkiye'de hep birlikte yakalayacağız. Halkımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Halkımızın emanetini hiçbir zaman yere düşürmedik. Sırtımızı halkımıza hiçbir zaman dönmedik."

"SAYIN BAHÇELİ DEĞİŞTİRİN ŞU KAFANIZI"

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Şahin, şu ifadelerde bulundu:

"İşte bugün muhalefet partilerinin genel başkanlarının kimisi Yüksek Seçim Kuruluna çağrıda bulunuyor, diyor ki 'Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için adaylığını iptal edin, kabul etmeyin.' Şimdi bir kişi milletvekili oluyor, başbakan oluyor, 12 yıldır bu ülkeyi yönetiyor, 'cumhurbaşkanı aday olmasın, cumhurbaşkanı şartlarını taşımıyor.' Şu cümleye bakın Allah aşkına. 12 yıldır Türkiye'yi yönetecek başbakan olarak, cumhurbaşkanı adayı olamayacak. Hatta biraz daha ileri gidiyor, 'Selahattin Demirtaş'ın da cumhurbaşkanlığı adaylığını iptal edin.' Bu eski Türkiye'nin bir alışkanlığı.

Şimdi bugün buradan bu açıklamayı yapan Sayın Bahçeli'ye soruyorum, Yüksek Seçim Kuruluna diyorsunuz ki 'Tayyip Erdoğan'ın adaylığına engel olun, Selahattin Demirtaş'ın adaylığına engel olun.' Sayın Bahçeli tek adayla mı gireceksiniz seçime? Eskiden 1960'lı yıllarda darbeden sonra bunlar oldu. Siz hala o kafada mısınız? Hala oralarda mısınız? Türkiye değişti Sayın Bahçeli siz de değiştirin şu kafanızı. Şartları taşıyan herkes aday olabilir, kararı millet verir. Artık millet sandığa gidecek kararını verecektir. Sayın Genel Başkanımızla ilgili ağıza alınmayacak ifadelerde bulunuyorsunuz. Senin o söylediklerin eğer doğruysa bu millet oy vermez ama sen de biliyorsun ki büyük bir ekseriyetle Recep Tayyip Erdoğan sandıktan cumhurbaşkanı olarak çıkacak ve cumhurbaşkanı seçilecek."

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.