Erdoğan'dan Nobel'e ağır eleştiri

Erdoğan, Dini liderler zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "iki milyon mülteci kardeşimiz sınırlarımızda barınıyor, birileri otuz bin mülteci kabul ettiği için nobel ödülüne layık görülüyor"dedi.

16 Ekim 2015 Cuma 17:27
Erdoğan'dan  Nobel'e ağır eleştiri






Erdoğan, Nobel'e ağır eleştiri!

Erdoğan, Dini liderler zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "iki milyon mülteci kardeşimiz sınırlarımızda barınıyor, birileri otuz bin mülteci kabul ettiği için nobel ödülüne layık görülüyor"dedi. Cumhurbaşkanı nobel'in önemsiz olduğunu belirtirken, kendisi için Allah'ın takdirinin öneminden bahsetti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı, nobel, sert eleştiri, mülteci

1.Asya-Pasifik ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesine tepki gösterdi. Türkiye'nin 2 milyon mülteciyi almasına karşı, birilerinin '30 bin sığınmacı alacağını açıkladığı' için Nobel'e aday gösterilmesini eleştirdi ve "Meraklısı değiliz, Nobel'iniz sizin olsun! Biz sizden ödül almak için değil, Allah'ın rızası için yardım ediyoruz" dedi.
"NOBEL'İNİZ SİZİN OLSUN"

Erdoğan şunları söyledi; ''2 milyon insanı misafir ediyoruz. Birileri bakıyorsunuz 30 bin kişi alırız diyor, sonra bir de Nobel'e aday gösteriliyor. Ha bu biz Nobel'i istiyoruz manasına gelmiyor. Ama bunlar lafını yaptıkları anda Nobel'e aday gösteriliyor. Nobel'iniz sizin olsun. Biz ödül falan talep etmiyoruz, sadece Allah'ın rızasını almak için çabalıyoruz.''

"MERAKLI OLDUĞUM İÇİN SÖYLEMİYORUM"

Bizim mazlumlar için, mülteciler için yaptıklarımız bellidir. Sonra Nobel'i kimlere verdikleri belli. Nobel'e meraklı olduğum için söylemiyorum, sistemin ne kadar siyasallaştığını göstermek açısından söylüyorum. Sipariş üzere ödüller dağıtılıyor. Bizim böyle bir arzumuz yok, biz sadece Allah'ın rızasını tahsil etmek istiyoruz.

Radikal akımlara kapılan gençlerimizi, kör ideolojilerin elinden alarak, ilmin ve hikmetin ellerine yönlendirecek olanlar sizlersiniz, sizin gibi alimlerimiz."

MERKEL, NOBEL'E ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna krizindeki çabaları ve mülteci krizindeki liderliği nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti. Kulisleride ödülün Merkel'e verileceği konuşuluyordu ancak, bu yılki Nobel Barış Ödülü'ü Arap Baharı ile birlikte iç savaşın eşiğine gelen Tunus'ta krizi çözen Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne verildi.
Son Güncelleme: 16.10.2015 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.