Hasan Balaban: “Doğu bölgeleri kan ağlıyor“

Merkez Parti Diyarbakır Bölge Koordinatörü Hasan Balaban, AK Parti ve HDP’nin politikalarına eleştirilerde bulundu.

17 Ekim 2015 Cumartesi 13:45
Hasan Balaban: “Doğu bölgeleri kan ağlıyor“






Hasan Balaban: "Doğu bölgeri kan ağlıyor"

Merkez Parti Diyarbakır Bölge Koordinatörü Hasan Balaban, AK Parti ve HDP’nin politikalarına eleştirilerde bulundu.

Balaban, “Erdoğan, barış sürecinin buzdolabında olduğunu söylemişti. Cizre’de ölen 10 yaşındaki Cemile Cizir Çagırga’nın ailesi, çocuğunun cesedini buzdolabında bekletti. Çözüm süreci bu mudur? Öte yandan ey HDP! Barış ve demokrasi adı altında birleşmiştiniz. Barış getireceğinize halka barut kokusu verdiniz. Anaların gözyaşları akmasın. Gencecik fidan gibi gençlerimizin kanları dökülmesin. Artık yeter! Barut kokusu değil, gül kokusu verin” diye konuştu.

Bölgedeki insanların kan ağladığını aktaran Balaban, “Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir haftaya yakın  7 mahalle yasak bölge ilan edildi. Acaba biz Suriye’de mi yaşıyoruz, Türkiye’de mi yaşıyoruz? Vatandaşlar, kendi evine giderken kimlik kontrolünden geçiyor. Biz kendi ülkemizde mi yaşıyoruz, başka bir ülkede mi? İnsanlar kendi evlerine gidemiyor, gitse de geceleri korkudan uyuyamıyor. Çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor. Sur’da kalp rahatsızlığı olan bir insanımız, dışarıya hava almaya çıktığında biber gazından etkilenerek hayatını kaybetmiştir. Bunun gibi nice insanlarımız mağdur olmuştur. Diyarbakır’ın merkez ilçeleri Bağlar, Yenişehir, Lice, Silvan, Kulp, Cizre, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari buralarda yasak bölgeler ilan edilmiş, insanlar eve erzak götüremedi, dışarıya çıkamadı, çocuklarını doyuramadı. Ambulanslar yaralananlara ulaşamadı bile. Bunun sorumluları AKP ve HDP’dir. Sırf bunların seçim davalarına halk çile çekmektedir” dedi.

13 yıldır iktidarda olan AKP’nin sorunları çözemediğini aktaran Balaban, “Bu zamana kadar Doğu ve Güneydoğu’nun sorunlarını çözemediniz, bu saatten sonra 400 vekil masallarıyla bu sorunu çözeceğiz vaadinde bulunmanız halk nezdinde güvensizlik oluşturmuştur. Halkın siyasetçilere güveni kalmamıştır. Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya çare bir kişidir. O da, Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı’dır. Ekonomi, hukuk, ahlak, politika, sosyoloji alanlarında ehildir. Ve halkın yaralarını saracak vizyona sahip bir insandır. Kan ağlayan milletin umududur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşayan bütün Kürtlere seslenen Balaban, yaşanan olumsuzluklara rağmen kardeşliğin bozulamayacağını, provokasyonlara gelmemek gerekiğini kaydetti. Balaban, “Polis, asker bizim kardeşimizdir, evlatlarımızdır. Akan kan bir damardan akıyor. Dağda olan gençlerimize de sesleniyorum. Gençliğinizi bazılarının rant ve çıkarlarına kullandırtmayınız. Gelin el ele verelim, insanca, kardeşçe yaşayalım. Güzelce yaşamak varken, bu kaosun kimseye faydası olmaz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.07.2019 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.