HDP'li Bakanlar İstifa Etti

HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca Bakanlık görevlerinden ayrıldıklarını açıkladılar.

22 Eylül 2015 Salı 16:02
HDP'li Bakanlar İstifa Etti






HDP'li Bakanlar İstifa Etti

HDP'li 
Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca Bakanlık görevlerinden ayrıldıklarını açıkladılar.

BAŞBAKANLIK BASIN MERKEZİ'NDEN İSTİFALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetindeki HDP'li bakanlar Ali Haydar Konca ile Müslüm Doğan'ın istifalarını kabul etti. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmelerin yapılacağı belirtilerek "Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında Avrupa Birliği Bakanı Sayın Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Sayın Müslüm Doğan, Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Sayın Başbakan'a sunmuşlardır. Sayın Başbakan istifaları kabul etmiştir. Sayın Başbakan, Anayasal zorunluluk gereği oluşturulan seçim hükümetinde yer almaları sebebiyle teşekkür etmiş ve hükümete katılmak kadar ayrılmanın da kendi kararları olduğunu ifade etmiştir. İlgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmeler yapılacaktır" denildi.

İstifa eden HDP'li Bakanlardan Basın Toplantısı

HDP'den yapılan yazılı açıklamada ise Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan'ın istifaları duyurularak konuya ilişkin basın toplantısı düzenleneceği kaydedildi. Açıklamada, "Seçim hükümetinde yer alan ve bugün görevlerinden istifa eden Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Müslüm Doğan saat 16:30'da Genel Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyeceklerdir" ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 22.09.2015 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.