İBB Başkanını Meclis seçmedi, bakanlık atadı

İstanbul'u, yenilenecek olan yerel seçimlerin sonuna kadar İstanbul Valisi Ali Yerlikaya vekaleten yönetecek. İstanbul'a kayyum olarak atanan Yerlikaya için İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirme yazısı bugün tebliğ edildi.

07 Mayıs 2019 Salı 16:15
İBB Başkanını Meclis seçmedi, bakanlık atadı






İBB Başkanını Meclis seçmedi, bakanlık atadı

Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başakanlığı görevini, Belediye Meclisi'nden seçimle bir kişinin görev alması beklenirken, bakanlık Vali Ali Yerlikaya'yı atadı..

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden daha hızlı davrandı. Bakanlık bugün yolladığı bir görevlendirme yazısı ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili olarak görevlendirdi. YSK'nın dün aldığı seçimi yenileme kararının ardından, İBB Meclisi'nin bugün toplanarak Ekrem İmamoğlu yerine bir isim seçmesi bekleniyordu.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılmasına karar verdiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, yapılacak seçim sonucunda yeni belediye başkanı seçilinceye kadar 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi gereğince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.