İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk kez konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı hedefi ile ilgili ilk kez konuştu...

17 Temmuz 2019 Çarşamba 09:10
İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk kez konuştu






İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk kez konuştu


Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? İstanbul yerel seçim sonuçlarının iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı adaylağı sıkça konuşulmaya başlanan Ekrem İmamoğlu, bu konuda ilk kez ayrıntılı cevap verdi. İmamoğlu BBC'nin ilgiyle izlenen HARDtalk programında Zeinab Badawi'nin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "topal ördek" benzetmesi, başkanlık yetkilerinin sınırlandırılması tartışmaları ve bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçiminde olası adaylığı ile ilgili sorulara cevap verdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıma toplum ve partimiz karar verir" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu "Gerçekten bu sistemi sökmeye çalışmak zorunda kalacaksınız, AK Parti'nin bunca yıldır kurduğu siyasi kayırma ve nüfuz sistemini. Bunu yapabilecek misiniz?" sorusuna ise "Devrim yapacağız" diye yanıt verdi.
Öte yandan, Badawi'nin röportajın 12. dakikasında İmamoğlu'na atfederek kullandığı "Bir mülteci gerekiyorsa kampta tutulmalı ya da eğitilmeli" alıntısına yönelik olarak BBC Türkçe'nin sorusunu yanıtlayan Ekrem İmamoğlu'nun basın sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu'nun böyle bir açıklama yapmamış olduğuna dikkat çekti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.