İstanbul'da halk tek yürek oldu | Siz ne derseniz o olur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyaset yasağı koyan mahkeme kararının ardından bugün onbinlerce vatandaş Saraçhane'de buluştu.

15 Aralık 2022 Perşembe 17:37
İstanbul'da halk tek yürek oldu | Siz ne derseniz o olur!






İstanbul'da halk tek yürek oldu | Siz ne derseniz o olur!


Muhalafet partisi liderleri Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener, Ali Babacan Gültekin Uysal başta olmak üzere, Türk siyasetinin her kesiminden çok sayıda liderin destek verdiği Saraçhane Buluşması, AKP yöneticilerinin hukuksuz tutumuna karşı önemli mesajlar verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine  'ahmak' dediği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verildi. İmamoğlu'nun çağrısı üzerine yüz binlerce İstanbullu Saraçhane'de bir araya geldi.


Kürsüye çıkan İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Demokrasiye inanan hemşerilerim, hanımefendiler, beyefendiler, gençler, çocuklar... Demokrasiye inanan yüce Türk milleti! Evinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Burası Saraçhane, burası sizin eviniz. Burası milletin evi. Burada siz ne derseniz o olur.

"BU SORUNUN CEVABINI VERMENİZİ İSTİYORUM"

Ama önce sizlere soru sormak istiyorum. Bana bu sorunun cevabını vermenizi istiyorum. Bu ülkeyi yönetenlerin milletimizle, sizinle ne alıp veremediği var?

Sizden ne istiyorlar? 31 Mart'ta oyunuzu kullandınız, saymadılar. Zarfa attığını dört oy pusulasından üçü geçerli, büyükşehir belediyesi için kullandığınız oy ise geçersizdir dediler. Sizin tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler. Seçimi yenilediler. Sizin seçtiğiniz büyükşehir belediyesine eskiden bizden bizden bir gün önce, kamu bankalarından bol bol kredi verirlerdi. Sizin seçtiğiniz yönetime tam 3.5 yıldır, bu millete ait bankalardan 1 kuruş vermiyorlar.


Sizin seçtiğiniz yönetim, çok daha uygun koşullarda dışarıdan fonlar bulup getiriyoruz. Bu defa da uydurma bahanelerle aylar geçiyor, yıllar geçiyor, bir imza atıp onay vermiyorlar. Sizinle alıp veremedikleri ne var bunların? 16 milyon insanımızdan ne istiyorlar?

Hepinizin çok yakından bildiği, mesela eskiden bu şehirde taksilerle ilgili kararları belediye verirdi. Artık taksi ile ilgil kararlar Ankara'dan alınacak diyorlar.

Siz ne yaptınız? Bir kere değil, iki kere üst üste belediye başkanı seçtiniz.

"YOK ÖYLE KOLAY KAÇMAK YOK"

Sizin seçtiğiniz belediye başkanınız görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkardılar. Üstelik baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp başka bir hakim getirerek karar çıkardılar. Allah aşkına bu ülkeyi yönetenlerin, ey vatandaşlarım sizinle ne dertleri var?

Yok öyle kolay kaçmak yok. Onları gönderecek altı siyasi partinin lideri burada.

Sizlere söyleyeyim, bunlar milletin iradelerine karşı alerjisi olan insanlar. Milli irade başka türlü şekillenirse bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama yapsınlar. Nafile, nafile...

Ne hukuk ne ahlâk gözetiyorlar. Ne din ne iman gözetiyorlar. Her şeyi yok sayıyorlar!

Gözleri hiçbir şey görmüyor. Bugün burada büyük kalabalığı harekete geçiren sizlerin ortak vicdanıdır. Hepimiz birbirimizin için, haksızlığa karşı, adaletsizliğe karşı buradayız.


Demokrasi ve özgürlük için hak, hukuk, adalet için ayağa kalkıyor.

Dün de oldu, şimdi de oluyor. Milletin iradesine alerjin varsa, seçim sonuçlarını hazmedemiyorsan, tavsiyemiz ne biliyor musunuz? Siyaset miyaset yapmayacaksınız. 16 milyon İstanbullu senin gözünde bir ve eşit değilse, 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızı bir ve eşit görmüyorsanız, memleketi idare ediyorum diyemezsiniz.

Sadece birtakım çıkar gruplarını, seçilmiş dernekleri, birtakım karanlık odakları yönetiyorsunuz. İstanbul'da bir israf düzeni kurdular ve sonsuza dek sürsün istiyorlar. Bir avuç insanın zenginliğine zenginlik katan, İstanbul'un canına okuyan bir düzendi bu. Ben seçimde hemşirelerimden yetki isterken yetkiyi verin, bu israf düzenini yok edelim dedim. Şeffaflıktan asla vazgeçmeyeceğimizi ilan ettim.

"AVUÇLARINI YALADILAR"

Kişilere, gruplara, cemaatlere, partilere, kişisel yakınlığınızın olduğu bu tarz grup ve kurumlara yakın olmayacağız, herkese eşit olacağız dedik. İstanbullular beni bunun için seçtiler. İsraf düzenine bu şekilde son verdik. Bütçemizi 16 milyon İstanbullunun hizmetine sunduk. Bir avuç insan yalan oldu yalan. Avuçlarını yaladılar.

Bu sadece israf düzenine son vermekle kalmadık. Bir şey daha yaptık. İstanbul'da insaf düzeni oluşturdu.

İstanbul 3.5 yıldır vicdana ve mantığa uygun şekilde yönetiliyor. Artık İstanbullunun vicdansız, adaletsiz, kısacası insafsız bir düzene tahammülü yok.

Kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun halkın oylarıyla seçilmiş bir yöneticiyi haksız, hukuksuz biçimde görevden almak haddini bilmemektir. 100. yılına girerken umutla yürüdüğümüz Türkiye Cumhuriyeti bu ülke vatandaşlarının kanıyla canıyla, bin bir emeğiyle kurulmuştur. Cumhuriyet bu topraklarda yaşayan herkes bir ve özgür olsun diye kuruldu. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Atatürk'ün dediği gibi toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması için cumhuriyet kuruldu.

Altılı masanın en çalışkan neferi olacağım. Altı genel başkana hepinizin huzurunda söz veriyorum.

Ben ortak aklın iradesine inanıyorum. Toplumun barış içinde, ortak bir geleceği inşa edeceğine inanıyorum. Onların dikte ettirdiği yok hükmündeki kararlardan asla korkmuyorum.


Bugünden itibaren Türkiye için yeni bir dönem açılıyor. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılınca işimiz çok. Vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısını hep birlikte ortadan kaldıracağız. Rahmetli Bülent Ecevit'in güzel bir cümlesi var. Bozuk düzen onarılır ama bu bozuk düzen bozuk da değildir, çürümüş düzendir.


"ZULMÜN BİNASINI BİZ YIKARIZ"

Şair Namık Kemal'in dediği gibi zulüm ne kadar pervasız olursa olsun zulmün binasını biz yıkarız. Dünyanın merkezine gömseler de yerküreyi patlatır çıkarız.

Önümüzdeki seçimlerde ülkemizde vereceğimiz karar bellidir. Özgür ve demokratik ülkenin kanunlara saygılı vatandaşları olacağız. Benim umudum çok yüksek. Özgür bir Türkiye için çok umutluyum.

Birlikte bu karanlık günleri aşacağız. Asla üzülmeyeceğiz. Asla öfkeye kapılmayacağız. Ama hep birlikte kararlı olacağız. Bu dava bana açılmış bir dava değil. Bu dava ülke davası. Bu dava adalet davası. Bu dava eşitlik davası!

2023 çok güzel olacak. Yalnız benim ya da senin için değil. Hepimiz için çok güzel olacak. Bütün vatandaşlarımız için çok güzel olacak. Herkes kazanacak. Çocuklarımız kazanacak. Gençlerimiz kazanacak. Hepinizi çok seviyorum. Hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Her şey çok güzel olacak!"

Akşener’den İmamoğlu’na verilen cezaya tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası verilmesine tepki gösterdi. Akşener, “Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Geldikleri gibi giderler, geldikleri gibi gittiler, geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler.” dedi. Saraçhane’deki program sonrası İmamoğlu ile çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Akşener, “İstibdatın karşısında 85 milyon senin yanında.” notunu düştü
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hapis cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek olmak amacıyla Saraçhane'de, İstanbullularla bir araya geldi. 

Kürsüye çıktığında boynundaki atkıyı İmamoğlu'na veren Akşener, atkının hikayesini anlattı. 

Bir gün önceki buluşmadan dönerken genç bir kızın "Bunu Ekrem Başkanıma vereceksin Meral Abla" diyerek atkıyı kendisine uzattığını belirten Akşener, "Bu atkı Kıymet'in atkısı. Bu atkı kalbinden dualar eden ve bu haksızlığı lanetleyen gencecik bir kızımızın atkısı. Biliyorum ki, Ekrem Başkan bunu bir emanet gibi saklayacaktır" dedi.

“Milletin sesi Ekrem kardeşimin yanında”

“Yüzyıl önce olduğu gibi bugün de "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyenler burada, Saraçhane'de.” diyen Akşener, “Yüzyıl önce verilen o kararın, o ilkenin, o iradenin temsilcileri; kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar burada. İstanbul'dan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diye haykıranların o sesini duymayanların, onların saraylarına kapandığı anda, milletin sesini duymadığı anda biz Saraçhane'deyiz. Bir tiyatroya, bir haksızlığa, kara cübbelerini saranlara buradan seslenen İstanbullular diyorsunuz ki; 'Saray sizinse Saraçhane bizimdir'. Diyorsunuz ki; 'Zulüm sizinse, haksızlık sizinse, sandık bizimdir' 16 milyon İstanbullu'nun iradesi burada, milletin sesi burada, demokrasi burada ve Ekrem kardeşimin yanında. Gençler diyor ki; yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat.” ifadelerini kullandı. 

“85 milyon Türkiye’nin senin yanında olduğunu görüyoruz”

Kalabalığın "Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat" şeklinde slogan atması üzerine Akşener, "Bu sese kulaklarını kapasalar da, size-bize terörist deseler de, haksız yere Ekrem kardeşimi cezalandırsalar da; bu irade, bu ses, bu yürek, bu cesaret, bu iyilik, bu demokrasi aşkı, bu sandıkta verilecek cezanın ortaya konduğu irade gösteriyor ki; artık 16 milyon İstanbullu'nun dışında 85 milyon Türkiye'nin de senin yanında olduğunu Saraçhane'den görüyoruz." şeklinde konuştu. 
Akşener, "Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Geldikleri gibi giderler, geldikleri gibi gittiler, geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler. Tekrar söylüyorum; demokrasi bizimdir, sandık bizimdir ve bu irade elbette bizimdir" diye ekledi. 
Program sonrası ise İmamoğlu ile çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Parti lideri, “İstibdatın karşısında 85 milyon senin yanında.” notunu düştü.
 

Son Güncelleme: 15.12.2022 21:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.