Karslı: Yayın Yasağı Getiren Hükümet, Herkesten Çok Konuşuyor

Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Abdurrahim Karslı, yayın yasağı getiren hükümetin soruşturmayı herkesten çok konuştuğunu söyledi.

15 Ekim 2015 Perşembe 23:14
Karslı: Yayın Yasağı Getiren Hükümet, Herkesten Çok Konuşuyor






 
Karslı: Yayın Yasağı Getiren Hükümet, Herkesten Çok Konuşuyor
   Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Abdurrahim Karslı, yayın yasağı getiren hükümetin soruşturmayı herkesten çok konuştuğunu söyledi.
Yayın yasağının soruşturma selameti için değil, gerçeğin üzerinin örtülmesi için getirildiğini savunan Karslı, hükümetin konuştukça battığını ifade etti.


Merkez Parti Lideri, şunları söyledi:
“Başbakan birkaç ay önce biz anarşinin belini kırdık diyordu. Ama maalesef anarşi Türkiye’ye darbe vurdu. Hem de hükümetin merkezi Ankara’da darbe vurdu. Öte yandan, sonra döndü dedi ki, ‘şüphelilerin listesi elimizde ama demokratik bir hukuk devleti olduğumuz için, fiili icra etmede önleyemiyoruz.’ Bu beyanı da çok tartışıldı. Sonra onu da düzeltmeye çalıştı. Bunlar zaten hükümetin milletten daha önce soruşturmayla ilgili beyanda bulunduğunu, soruşturmanın selametine dikkat etmediğini gösteriyor.”
Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, deliller olmadan, ihtimaller üzerine hüküm verilmemesi gerektiğini belirterek, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve hükümete eleştirilerde bulundu.
“DEMİRTAŞ DA HÜKÜMET DE, İNSAFA VE DELİLE DAYANARAK HAREKET ETMİYOR” 
Türkiye’nin uçlara ayrıldığını kaydeden Karslı, şöyle devam etti:
“Demirtaş’ın eskiden beri söylediği bir düşüncesi var. Suruç olayından itibaren, olayları organize edenin hükümet erkanı olduğunu, başta Cumhurbaşkanı ve yakın çevresinin, bu işleri planlı olarak yaptığını söylüyor. Ve toplumda da, seçimlere kadar belli sayıda insanın kontrollü olarak öldürüleceği kanaati hakim. Hatta sosyal medyada da birkaç ilde daha bu olayların yapılacağı konuşuluyordu. Bütün bunların söylenmesinin sebebi sadece hükümet kaynaklı haberler değildir. PKK’nın kökü olan Kandil’dekiler de ‘metropollerde bombalamalar yapacağız’ dedi. Demirtaş da hükümet de, bir uç fikir verirken, insafa ve delile dayanarak hareket etmiyor. Bir kere bunu aydınlatacak bir mekanizma lazım. Ben bu noktada kahroluyorum. Türkiye’de bunu aydınlatacak mekanizmalar var ama çalıştırılmıyor. Bu mekanizmalar Meclis, Adliye, Emniyet’tir. Emniyet’in elinde şu kadar liste olacak ama bekleyecek. Böyle bir olay olmaz. Yine basında çıktı, canlı bombaların aileleri diyor ki, biz Emniyet’e gittik haber verdik. Bu çocuğu kontrol altına alın, bu çocuk böyle olaylar işleyecek dedik diyorlar. Ama dinlenmediler. Beyanları alınıp bırakıldılar. Ya da, Diyarbakır’da bombayı yerleştiren insanı birkaç gün önce Emniyet almış, otelde bırakmış. Bu ihmaller dizisi yüzünden bu olaylar yaşanıyor”
Son Güncelleme: 06.02.2017 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.