Kılıçdaroğlu: Ak Parti müzik kutusu gibi, kim parayı atarsa onun müziğini çalıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu,"Asgari ücret 1300'e çıktı. Asgari ücetliler kendilerine sormalı. Ben 1300 tl'yi kimin sayesinde aldım, kim ilk dile getirdi." dedi.

05 Ocak 2016 Salı 16:30
Kılıçdaroğlu: Ak Parti müzik kutusu gibi, kim parayı atarsa onun müziğini çalıyor






Kılıçdaroğlu: Ak Parti müzik kutusu gibi, kim parayı atarsa onun müziğini çalıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu,"Asgari ücret 1300'e çıktı. Asgari ücetliler kendilerine sormalı. Ben 1300 tl'yi kimin sayesinde aldım, kim ilk dile getirdi." dedi.

CHP Liderinin konuşmaları şu  şekilde:

Siyaset kirlilikten arınmıyor...

Yılbaşı gecesi İstanbulda canlı bombalar yakalandı.O canlı bombalar hangi atmosferde bu noktaya geldiler.Masum insanların ölmesi için kendi bedenini kurban eden bir durum nasıl ortaya geldi.Hangi siyasi ortam buna sebep oldu.Türkiye'den 70 ilden IŞİD'e katılan fidan gibi gençlerimiz var.Bu nasıl ruh halidir.Bu atmosferi kim oluşturdu? Müslümanlık adına masum insanları öldürüyosun, camileri bombalıyosun ve kendini Müslüman olarak tanımlıyosun.Bizim bildiğimiz Müslümanlık bu değil.Dİyanet İşleri Başkanlığı bu durumda ne yapıyor? Kendi dinimizi anlatamıyosak bu durum nasıl olacak? Soru sorun, hiçkimseye sormuyorsanız vicdanınıza sorun.Sorgulanmadığı için siyaset kirlilikten arınmıyor.


Senin hakkını savunacağına onlar Kamboçya'ya gider...

Asgari ücret 1300'e çıktı.Asgari ücetliler kendilerine sormalı.Ben 1300'yı kimin sayesinde aldım, kim ilk dile getirdi.Milyonlarca askeri ücretlimiz var.1300 lira yeterli mi kesinlikle hayır.Yeterli olmadığı için biz 1500 lira dedik.Ama bunlar 1300 lira dedi.Aslında senin paranla sana propaganda yapıyorlar.Buna sendikaların itiraz etmesi lazım.Fakat bizim sendikalarımız itiraz etmezler.Senin hakkını savunacağına onlar Kamboçya'ya gezmeye giderler.

Demokrasinin ilk adımı vatandaşın ülkeyi yönetenleri sorgulamasıdır.Sonra muhalefeti sorgulamasıdır.Bizim demokrasimizin en zaaf sorunlarından birisi vatandaşımızın sorgulamayı rahat yapamamasıdır.


Zam yapılarak bir ülke yönetilmez...

İşçi kardeşim daha sen zamlı asgari ücreti almadan mutfağından çıkan yangına bak.Her şeye zam geldi.Nasıl geçineceksiniz? Kim benden yana politika yürütüyor bunu sormanız lazım. Zam yapılarak bir ülke yönetilmez. 

Kandırılmış bir hükümetten bu ülkeye hayır gelmez...

Doğuda Güneydoğu'da ne oluyor? Biz evimizdeyken o insanlar sokağa çıkma yasağı altında ne yapıyorlar acaba. Kandırılmış bir hükümetten bu ülkeye hayır gelmez. 2002'de geldiklerinde terör yoktu, 2016 Türkiye yangın yeri.Bu ülkeyi kim yönetiyordu bu ülkede bunlar olurken.Bunların polisi bunların güvenlik güçleri yok mu? Böyle bir durumda bunun kahrını vatandaş çekiyor.Terör sorunu çözülecekse adres İmralı değil Meclis'tir.Bırakın PKK terörünü şimdi de IŞİD terörünü getirdiler.Türkiye'yi terör belasından kurtarmalıyız. Nasıl Anayasa için bir araya geliyorsak terör sorunu içinde bir araya gelmeliyiz.

Yalancı bahar yaşattılar...

Kimseyi etnik kimliğinden, inancından yaşam tarzından dolayı ötekileştirmedik, ötekileştirmeyeceğiz.7 Haziran'dan sonra pim çekildi ve bölge bir ateş yumağına döndürüldü.Daha önce değil de neden 7 Haziran'dan sonra. Ordaki ölümleri bile kendi çıkarın için kullanıyorsun.Biz biliyoruz annelerinde bunu bilmesi lazım.Çözüm sürecinde analara yalancı bahar yaşattılar. Sokağa çıkma yasaklarından etkilenen nüfus sayısı 1.3 milyon kişi.151 sivil hayatını kaybetti, 193 güvenlik görevlimiz şehit oldu. Bütün bunların sorumlusu ülkeyi yönetenler.Güneydoğu'da olan çatışmalardan terör örgütü PKK besleniyor.

Bunlar ülkeyi yönetemiyor...

Devleti yönetenler 3 gün sonrasının hesabını yapmak zorundalar.Akıl da yok bunlarda.Devleti nasıl yöneteceklerini bilmiyorlar. Şimdi Avrupa İnsan Hakları mahkemesi bunlara soru soruyor.Benim ağrıma gidiyor.Geldiğimiz nokta içler acısı bir nokta.Bunlar ülkeyi yönetemiyor.Umuyoruz 2016'da Türkiye bu sorunların üstesinden gelir.Biz CHP olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız.

Ak Parti müzik kutusu gibidir.Kim parayı atarsa onun müziğini çalıyor.Yargıyı arada bir eleştiriyoruz ama dürüst hakimlerde var.Davutoğlu ne diyordu tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler kardeşimizde olsa kolunu koparırız diyordu, bakın kardeşim diyor abim demiyor.

Darbe hukukunu değiştirmediğiniz sürece bu ülkeye huzur gelmez...

Başbakan Başkanlık sistemi ile ilgili hiçbir ayrıntı vermedi.Ben dedim ki bu anayasada sizin görev yapmanızı engelleyen herhangi bir şey var mı birbirlerine bakıp hayır dediler.CHP demokrasiden ve insan haklarından yanadır, darbe yasalarını savunmaz.Siz darbe hukukunu değiştirmediğiniz sürece bu ülkeye huzur gelmez.İki gazeteci arkadaşımız doğru haber yaptıkları için Silivri Cezaevi'nde.Bir üniversite kendi rektörünü seçemiyorsa oraya üniversite demeyelim.Sayın Davutoğlu'na Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin fazla olduğunu söyledim.O yetkilerin Kenan Evren'e göre belirlendiğini ve kısılması gerektiğini söyledim.

Bu konuda CHP'nin tavrı nettir...

Kuvvetler ayrılığı işlemez hale geldi. Siyasi partiler yasasında lider sultasını egemen kılarsanız, o milletvekili mecliste iradesini ortaya nasıl koyacak.12 Eylül'de darbe hukukunun değişmesi konusunda teklif hazırladığımızı Başbakan'a da söyledik.Dokunulmazlıklar konusunda kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır.Bu konuda CHP'nin tavrı nettir.
Son Güncelleme: 05.01.2016 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.