Kılıçdaroğlu | Kimsenin gücü Diyanet'i kapatmaya yetmez

Sultanahmet Camii avlusunda Cuma namazı kılmaya gelen bir grup AKP'liye muhalefeti yuhalatan Erdoğan'a, CHP'den yanıt geldi. Kılıçdaroğlu "O kurumu CHP kurdu. Kapatmaya da kimsenin gücü yetmez" dedi. 

21 Nisan 2023 Cuma 16:44
Kılıçdaroğlu | Kimsenin gücü Diyanet'i kapatmaya yetmez






Kılıçdaroğlu | Kimsenin gücü Diyanet'i kapatmaya yetmez


Türkiye ilk kez, tarihi bir camii avlusunda düzenlenen mitingde, muhaliflerini yuhalatan parti genel başkanına tanıklık etti. İbadethanelerin siyasetin kirli tartışmalarından bir asıra yakın süredir özen gösteren siyaset geleneği, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın hırsına yenik düştü. Bir grup AKP'linin doldurduğu tarihi Sultanahmet Camii avlusunda CHP'nin Diyanet işleri başkanlığını kapatacağını söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu taraftarlarına yuhalatırken, bu çirkinliğe ilk cevap gecikmedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacaklar” iddiasına, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Cumhuriyet Halk Partisi. Hiç kimsenin de gücü Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatmaya yetmez” diye tepki gösterdi.


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacaklar” iddiasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Cumhuriyet Halk Partisi. Hiç kimsenin de gücü Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatmaya yetmez” diye yanıt verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ambersultan 2023-04-25 14:57:14

sizden kapatın gitsin diyecek cok adam var