'Koltuk Merakım Olmadı, Olmayacak da'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM'de düzenlenen devlet törenin çıkışında gazetecilerin koalisyona yönelik sorularını yanıtladı.

19 Haziran 2015 Cuma 18:16
'Koltuk Merakım Olmadı, Olmayacak da'






'Koltuk Merakım Olmadı, Olmayacak da'

 


   
   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM'de düzenlenen devlet törenin çıkışında gazetecilerin koalisyona yönelik sorularını yanıtladı.

   Kılıçdaroğlu, "Eski alışkanlıklardan biraz kurtulmamız gerekiyor. Kim kiminle koalisyon kuracak değil, hangi ilkeler çerçevesinde koalisyon oluşturulacak. Eğer biz ilkelerimizden yola çıkarsak vatandaşın beklentilerine uygun bir ülke bütünü, demeti halkın önüne, diğer siyasal partilerin önüne koyarsak asıl o zaman siyasetin önünü açmış oluruz. Yoksa ben Başbakan olayım, sen Başbakan ol, biz hükümet kuralım. Hayır siz hükümet kurun, yok biz koalisyon kuralım, siz koalisyon kurun. Bunlar eski alışkanlıklar. Dediğim gibi ilkelerimizi açıkladık 14 madde halinde. Diğer siyasal partiler de ilkelerini açıklarlar, sonra bakarız hangi partilerin ilkeleri birbiriyle benzeşiyor veya yakın, oturur onlar kendi aralarında konuşurlar ve bir hükümet kurarlar" dedi,
   Kılıçdaroğlu, "Benim hiçbir zaman bir koltuk merakım zaten olmadı, olmayacak da... Koşullar ne olur onu bilemem ama önemli olan Türkiye’dir bizim için. Ben Parti Meclisi’nde de söyledim önce biz değil, önce partimiz değil, önce Türkiye. Hepimizin Türkiye’yi düşünmesi lazım, Türkiye’nin çıkarlarını düşünmesi lazım. Kurulacak hükümetin de Türkiye’yi düşünmesi lazım. Biz eğer bir sonraki seçimlere endeksli bugünden politika oluşturmaya kalkarsak bu doğru değil. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar iyi değil. Vatandaş hükümet bekliyor. Dolayısıyla siyasi liderlerin bu bağlamda düşünmesi, ilkelerini açıklaması lazım. O ilkelerin arkasında duruyor mu, durmuyor mu ona bakacağız ve o çerçevede de kendi yolumuzu, yöntemimizi belirleyeceğiz" dedi.
   'Başbakan da bir açıklama yaptı. Azınlık hükümeti bizim için son seçenek dedi. Sizin için de aynı şey geçerli mi? Yani azınlık hükümeti en son mu?' sorusuna Kılıçdaroğlu, "Azınlık hükümeti son seçenek evet. Azınlık hükümetinin son seçenek olması gerekir" dedi.

Son Güncelleme: 19.06.2015 18:18
Anahtar Kelimeler:
ChpKılıçdaroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.