MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: Türkiye'yi kaybetmenin maliyeti, sanıldığından ağır olur

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "Bugün Rakka'da terörist başının posterleriyle poz verenlere sponsorluk yapanlar, yarın şartlar değiştiğinde Türkiye'yi yanlarında göremezler. Türkiye'yi kaybetmenin maliyeti, sanıldığından ağır olur." dedi.

21 Ekim 2017 Cumartesi 14:25
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: Türkiye'yi kaybetmenin maliyeti, sanıldığından ağır olur






ANKARA - (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Bugün Rakka'da terörist başının posterleriyle poz verenlere sponsorluk yapanlar, yarın şartlar değiştiğinde Türkiye'yi yanlarında göremezler. Türkiye'yi kaybetmenin maliyeti, sanıldığından ağır olur." ifadelerini kullandı.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin desteğiyle Rakka'ya yerleşen YPG'lilerin, şehir sokaklarında PKK paçavrası ve bebek katilinin resimlerini açmasının, ABD'nin samimiyetsizliğini gösterdiğini bildirdi.

Aynı ABD'nin, 2016 yılının Kasım ayında da kendi Genelkurmay Başkanlarının ağzından YPG'nin Rakka'ya girmeyeceğini, sadece kuşatmada görev alacağını garanti ettiğini hatırlatan Adan, "ABD'nin sözünde durmaması bir yana, PKK ve PYD'yi sürekli ve alenen silahlandırması, Türkiye'ye açıkça düşmanlıktır. ABD’nin, PKK ve PYD’ye duyduğu aşkın başka bir izahı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin YPG'ye verdiği yüzlerce tır dolusu silahın Türkiye’ye karşı kullanılmayacağının da hiçbir garantisi olmadığını vurgulayan Celal Adan, şunları kaydetti:

"Anlaşılan odur ki YPG, PKK ve ABD stratejik ortak olmuşlardır. PKK’yı kendine taşeron seçenler, yanlış hesap içindedirler. DAEŞ’le mücadele adı altında terör örgütlerini palazlandırmak, bölgeye hiçbir biçimde istikrar getirmeyecektir. Türkiye’yi YPG ve diğer terör örgütleriyle ile test etmek, kendi coğrafyasına hapsetmeye çalışmak, Türkiye ve Türk düşmanlarıyla ittifak etmek, eninde sonunda ters tepecektir. Tarih göstermiştir ki bulunduğumuz coğrafyamızda Türk milletinin iradesine rağmen, Türkiye’nin hassasiyetleri hiçe sayılarak atılan her adımın sonu hüsran olmuştur.

Bugün Rakka'da terörist başının posterleriyle poz verenlere sponsorluk yapanlar, yarın şartlar değiştiğinde Türkiye'yi yanlarında göremezler. Türkiye'yi kaybetmenin maliyeti, sanıldığından ağır olur.

Muhabir: Barış Gündoğan

Anahtar Kelimeler:
MHPGenelCelal Adan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.